Lite mer ”just do it” på ingång

Helt plötsligt är det som att jag inte vet vad jag ska skriva om när jag bestämt mig för att inte älta mig själv och mina issues mer. Men det är ju en spännande upplevelse det också. Var är jag liksom i förhållande till dig och mina andra affirmationer.

Det är nog så att de tåls att upprepas och kanske sättas i sammanhang. Testar att lägga in ett exempel på hur jag försökt leva upp till dem under de senaste dagarna.

 1. Jag vet vad jag vill, att jag kan och att jag får
  Den här har jag haft stora problem med. När jag blir ledig och tappar strukturen som vardagen för med sig automatiskt hamnar jag i ett apatiskt tillstånd när jag faktiskt inte har en aning. Jag har till exempel velat träna hela helgen. Men den önskan har krockat med önskan om att bara ta det lugnt och inte planera något. Så här i efterhand kan jag nog bestämma mig för att ”bara ta det lugnt inte är något jag bör sträva efter. Det får mig bara ner i en destruktiv spiral.
 2. Jag är inte min historia
   Har inte rent konkret behövt plocka fram just den här, tror jag. Men den lurar rätt mycket i bakgrunden. Är inte hundra på vad det betyder än. Men jag vet att det är viktigt.
 3. Jag är bra på att lyssna
  Går bättre. Det här är nog den som hjälper mig mest i att försöka fördjupa de relationer jag har. Är absolut inte perfekt, det går nog alltid att lyssna bättre. Men det är så mycket mer avslappnande att umgås med människor när jag intresserar mig för vad folk säger istället för att sitta och tänka på hur jag kan flika in något smart och underhållande.
 4. Jag är lugn
  Hänger ihop med ”1”. Jag blir lugn när jag vet vad jag vill, att jag kan och att jag får.  Har nog mer upplevt att jag låtsats vara lugn. Inom mig pågår en stressande konflikt om vad som är okej eller inte okej. Just do it! Det gör mig lugn. Och då handlar det först om att bestämma sig. Och sen genomföra. Punkt.
 5. Jag är bedårande. Nåja – tillräckligt snygg i alla fall
  Tja. Förutom att dålig mat, en massa godis och ingen träning knappast gör underverk för självförtroendet för mitt utseende, så, visst. Jag är nog ingen katastrof.
 6. Jag har svaret inom mig
  Och ändå är det så svårt att göra som jag själv säger. Men jag välkomnar vardagen och tar nya tag till nästa ledighet.
 7. Jag har lika stor rätt
  Ord som jag behöver ha i bakhuvudet med i princip alla möten med människor. Tillsammans med ”jag är bra på att lyssna” och till viss del även ”jag är lugn”. Det är den jag hoppas att du möter när du träffar mig framöver. Ska försöka tänka mer på det, hade nästan glömt den.
 8. DU är viktig
  Ja, relationen som jag har med dig är viktig. Jag vet faktiskt inte varför. Men du berikar mig med dina erfarenheter och kunskaper. Och därför strävar jag även efter att berika dig med mina. Så har jag försökt tänka och det gör faktiskt att jag står lite stadigare och tror eventuellt att det hjälper till att fördjupa samtalsämnen och att faktiskt komma någon vart, i lite större utsträckning. 

Fortsätter tänka på de här grejorna i veckan som kommer. Då har vi också en ny ansvarsfördelning hemma att jobba efter. Håller stenhårda tummar för att det ska funka.

Tackar också himlakroppen jorden för att ha vänt sin axel lite närmare solen igen. Livet blir allt lättare att handskas med så här.

Har av ren princip inte fotat vårsolen. Så illustrerar med en solnedgång från Kreta förra sommaren.
Har av ren princip inte fotat vårsolen. Så illustrerar med en solnedgång från Kreta förra sommaren.

Kommentarer