Kan inte folk bara göra sitt jobb?

Någonting brister inom mig för varje gång. Förra gången fick vi sitta och ta emot önskemål om att vi föräldrar ska ta med papper och kulspetspennor till förskolan, de hade köpstopp och fick inte köpa in en pryl.

Den här gången fick vi veta att de (Solna stads tekniska förvaltning) inte sandar på gården, så barnen kan inte vara ute när det är halt. Grindarna som suttit där de sitter sedan huset byggdes (misstänker jag) klarar inte heller kyla. Handtaget låser sig och grindarna kan följaktligen inte stängas. Detta har under de fem år jag haft barn där varit en ständig fråga på alla föräldraråd. Personalen trycker på och föräldrar trycker på, men ingenting händer.

2007 startade några föräldrar en namninsamling mot de stora barngrupperna – man ansåg att det var orimligt att en avdelning kunde ha 14 blöjbarn och sex 3- 4-åringar. Eftersom jag sett 10 förskollärare och barnskötare ramla ihop framför mina fötter och aldrig mer komma tillbaka under våra dagisår så är jag beredd att hålla med om att något inte stämmer. Så jag tackade initiativtagarna, träffade barn- och ungdomschefen och såg fram emot att löften om mindre barngrupper skulle hållas.

Visst hölls det. Det blev något barn färre på småbarnsavdelningarna, i några månader… Nu är de uppe i 20 barn på småbarnsavdelningarna och 23 barn på storbarnsavdelningen igen.

Jag vet inte längre vart jag ska göra av all ilska. Kan någon TA ANSVAR! Ska jag behöva börja jobba på Solna Stad och se till att saker sköts som det ska och att förskolorna har möjlighet att köpa pennor för att det ska hända? Varför ser inte de som är ansvariga att det inte är hållbart så som det är? Bestäm er för om tjusiga planer ska hållas eller inte. Alternativet till att styra upp det här träsket och skjuta till medel så det funkar är att lägga ner alla krav på pedagogisk verksamhet och barns utveckling. Är det det vi vill ha, så ta ett sånt beslut. Jag är så innerligt trött på att se personal som slits i bitar för att de försöker håll verksamheten på en hyfsad nivå trots att det inte finns några resurser.

Och då ska jag tillägga att den förskolan vi bytte till för fem år sen är långt bättre skött än den förra.

Det finns så jävla mycket att göra i den här världen. Kan inte folk bara göra sitt jobb??? SÅ svårt KAN det inte VARA!!!!

Ursäkta att jag ballade ur mot slutet, men det var nödvändigt.

Kommentarer

Kan det möjligen bero på att alla politiker tillåts tala om visioner, och enbart visioner?
Jag har aldrig hört någon enda av dem säga något KONKRET om HUR, NÄR, VEM. Än mindre något om vad visionen kostar, hur den ska betalas eller vad vi måste avstå för att nå den.
NÅGON vision måste rimligen vara viktigare än alla de andra, men vilken är det?
Utan det svaret kan det bara bli som det alltför ofta blir – svikna förhoppningar och frustration.