Känslan av att prioritera fel – #blogg100

Lördag, sköna lördag. Extra skön eftersom jag tagit ledigt nästa vecka för att hänga med sportlovslediga barn. Ändå svårt att varva ner. Benen skakar när jag sitter ner, tecken på stress i kroppen. Hoppas det släpper om ett tag.

Har ett litet behov av att prata av mig om det här med att missa saker. Känner du som jag ofta att det är för mycket du inte hinner med? Varje dag tycker jag är full av prioriteringar. Varje sak jag väljer att göra innebär att jag valt bort något annat.

Det skulle jag ju såklart kunna vända på också. Varje gång jag väljer bort något, gör jag det till förmån för något annat.

Idag till exempel är jag inte på SSMX (vinterminglet, unconference uppföljningen av SSWC). Jag valde bort det till förmån för en ledig helg och att ha pengar till att göra saker under sportlovet med barnen. Jag kommer också att missa en fest. Till förmån för en annan fest. Det kan kännas rätt när jag väljer. I ögonblicket när jag säger ja till något och nej till något annat. Det betyder inte att det nödvändigtvis behöver kännas rätt när dagen inträffar och jag befinner mig mitt i det jag valt, och ser alla uppdateringar från det jag valt bort.

Hm… Internet förstärker verkligen den känslan av att jag nog valde fel. Å andra sidan, så är det ju ett sätt att äta kakan och ha den kvar. Åtminstone en liten del av den. Eftersom mycket går att få med sig via Bambuser eller uppdateringar på Twitter, instagram och Facebook, eller sammanfattande blogginlägg.

Dock att hela den där kakan som alltid finns tillgänglig, hur mycket jag än älskar den, så gör den mig tjock. Dagarna blir tjocka. För tjocka. Det finns alltid saker jag missat och som jag kan/vill/borde ta igen.

Kan det vara därför jag sitter och skakar på benen?

Strategi: Gå tillbaka till din prioriteringslista. Ser du, Mona Wallin, att dina barn står överst på den? Se sedan över de senaste veckornas prioriteringar. Hur många kvällar satt du vid datorn och tog igen missade saker medan barnen satt brevid? Hur många kvällar tog du dig tid att lyssna på deras berättelser? Fråga dig sedan om du valde fel!

Det här är inlägg nummer 22 i #blogg100. En utmaning att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar.

Kommentarer