Kärlek vid första ögonkastet

Vi gick på upptäcksfärd i omgivningarna idag. Den ledde oss ner till ett av de sötaste, lummigaste och fruktigaste kolonilottsområdena i hela landet. Västra Skogens koloniförening.

Vi – hela familjen trädgårdstörstig – ställde oss vid grinden för att kolla om det verkade finnas någon som ville skänka sin lilla lott till världens finaste familj. En man dök upp, vi sa inget om baktanken men förklarade att vi hemskt gärna ville se oss omkring. Han öppnade grinden för oss.

Det var som en korsning mellan Bullerbyn och Tarzans uppväxtmiljö. Så mycket underbara hallon, äppelträd, fina små hus och lummigt, lummigt, lummigt.

Jag hör John säga:

”Hur många fingrar skulle man kunna offra för ett hus här?”

Den som känner John vet vad det betyder. För den som inte gör det kan jag förklara att han ALDRIG någonsin uttalat en önskan av detta slag annat än för möjligen någon teknisk apparat. Så detta var stort.

Jag finner mig hyfsat snabbt och kollar för säkerhets skull av med den andra familjemedlemmen som eventuellt kunde utgöra ett hinder för de planer på ockupering som börjat växa sig starka i mitt huvud. Stora F svarade ”jag skulle kunna offra min MTT (hans största och dyraste Lego Star Wars skepp som tog tre dagar att bygga)”, sen stoppade han några nya hallon i munnen.

Mannen som släppte in oss fnissade lite när jag harklade mig och började försöka ställa frågan om hur man gör för att skaffa sig en lott där, eller om någon möjligtvis behövde hjälp. Men snart satte han fnisset i halsen.

”Vi måste vara härifrån i mars…”

De har sålt marken, några danskar har köpt den och ska visst bygga något köpcentrum där.

Inom loppet av fem minuter hade vi blivit förälskade, börjat planera för framtiden med vår älskade och dumpats hårt. Sorgen blev stor och överväldigande och jag frågade om det fanns något man kunde göra. Men det verkar vara för sent. Stora F ska mörda dem som har gjort det. Jag vill skrika högt åt alla människor att ALDRIG sätta sin fot i detta framtida köpcentrum. Jag vill demonstrera och John undrade vart han kunde kedja fast sig.

Det där var sann kärlek vid första ögonkastet. Sann men olycklig kärlek.

Kommentarer