Kasta inte den tand som bitit dig


När litet ett barn föds är munnen mjuk, man ammar det lilla barnet.
Efter några månader växer det ut små vassa taggar, man slutar amma det lilla barnet.
Lite senare blir taggarna tänder, man matar det lilla barnet.
Några år senare lossnar de små tänderna, man sparar dem som ett minne av att det stora barnet en gång i tiden har varit det lilla barnet.

F tappade sin första tand idag. Det var på dagis och tanden lades i en plastmugg. F skulle ställa muggen med tanden på hyllan, men det glömde han.

Tanden som ligger i muggen hamnar i papperskorgen som hamnar i soprummet.
Mamman kommer och ska hämta sin stora F. Upptäcker att tanden inte längre sitter i munnen. Var är tanden?

Fröken hjälper till att leta. Tanden hittas i plastmuggen i soppåsen i soprummet.

Muggen med tanden följer med oss hem. I väntan på middagen ställs muggen på köksbänken. Pappan plockar undan efter middagen. Han vet inte att plastmuggen innehåller den tand som en gång bet mig i bröstet.

Muggen med tanden hamnar i soporna. Soppåsen slängs i sopnedkastet. F slår pappan. F hatar pappan och ska aldrig mer vara hans kompis. F har tappat sin första tand och den har hamnat i soporna två gånger. F är mycket ledsen.

Mamman har blivit mycket glad en gång när tanden växte ut. Mamman har också fått mycket ont när tanden växte ut. Mamman nästan lika arg som F.

Mamman börjar ringa folk som kan tänkas ha nyckel till soprummet. Mamman stör folk i dålig fotbollsmatch men får till slut tag på nyckel. Hittar soppåsen. Pappan letar igenom soppåsen. Förbannar sopsorteringen, det är bara matrester där. Hittar ingen tand. Mamman säger ”du har missat den”. Går igenom alla soporna en gång till. Sköljer av alla matrester. Hittar tanden.

Nu kan tandfen komma.

Vad gjorde du ikväll?

Kommentarer