Kedjesparkad och sen, men med i #blogg100!

Det var ju en skön liten utmaning att anta. Ett blogginlägg om dagen i hundra dagar. Jajamensan, det ska jag klara.

Jag börjar idag. Hur det ska gå till får jag lösa med tiden.

Eftersom jag under en längre tid gått omkring och funderat på om det inte vore lite kul att blåsa liv i bloggen ändå så var det här den spark i baken jag behövde. Jag fick sparken av Jennifer, när jag läste hennes videoinlägg idag.

Taggen #blogg100 kände jag igen. Hade ju sett den på Twitter, men inte tänkt mer på det. Bestämde mig för att ta reda på mer om det där och sökte på #blogg100 och insåg att det måste vara stort eftersom taggen var full av spam, i alla fall när jag sökte i tweetdeck, (hm… rensar twitter bort spaminläggen på något sätt som inte Tweetdeck fattar?).

Någonstans i bakhuvudet mindes jag i alla fall till slut att jag snappat upp att Fredrik Wass, @bisonblog verkade vara upphovsmakare till idén, och voilá, så var det!

Nu är jag med. Kedjesparkad och lite sen in i gamet, men ändå. Mitt roliga kommer vara lite längre.

Detta gäller från och med nu:

  • #Blogg100 startar onsdagen den 23 januari 2013
  • Varje dag, 100 dagar i rad, måste minst ett nytt inlägg publiceras på din egen blogg.
  • Tagga varje inlägg med taggen #blogg100
  • Det finns inga krav på hur långt inlägget ska vara. (Ett inbäddat youtubeklipp är också ett inlägg).
  • Det är helt okej att förhandspublicera inlägg, men det blir kanske roligare att skriva tätare inpå själva publiceringen.

Kommentarer

Att spammet inte syns på vanliga Twitter kan ha att göra med att du bara visar ”top tweets” i grundläget när du söker. Väljer du ”all” så dyker spammet antagligen upp. Kul att du är med!

Okej, då förstår jag. Tyckte det var lite konstigt att sökresultaten blev så olika. Tack för sparken, ska bli superkul att komma igång igen.