Kriget mot flussen – vi ger inte upp!

Jag vet att det här blir tjatigt. Men innan du tittar bort. Tänk på OSS då? Jag börjar på allvar tro att det här är ett straff för att jag i januari någon gång gick omkring och stoltserade över hur friska vi varit hela hösten, och att det var så himla länge sedan någon var sjuk.

Men här ligger de alltså. De två. Med hög feber (igen) och ont i halsen (igen).

Sjuka barn
Sjuka barn

Ber i förskott om ursäkt för den här bilden. Jag vet att det är osmakligt. Men tänk på LEIA då… det är hon som går omkring med den här bollen i halsen.

halsfluss
Förlåt, vet det är en äcklig bild, men här är halsflussen i full blom.

Nu har jag på allvar tagit upp kampen. Jag flyttade de två sjuklingarna från soffan, la dem i vår renbäddade säng och började sedan riva upp hela lägenheten. Nu är alla tänkbara och otänkbara smittohärdar sanerade.

Vem vet – kanske soffan är smittosam?

Bakteriesanering pågår
Bakteriesanering pågår. De tröttnade på vår säng och smög ut i soffan igen efter några timmar.
Här torkar sofftyget
Här torkar sofftyget

Eller varför inte frysen?

Lämnar ingenting till slumpen
Lämnar ingenting till slumpen

Eller jag? För säkerhetsskull flydde jag fältet, tog mig till en annan dimension för några timmar. Närmare bestämt till Torsgatan 34 och Peppar.

Märklig förflyttning i tid och rum
Märklig förflyttning i tid och rum
Hej gamla julpynt
Hej gamla julpynt

I denna intressanta explosion av överdriven julinredning träffade jag de tre skönheterna Åsa och Maja (på bilden nedan) och Marre (som hann gå innan jag kom på att hon behövde dokumenteras).

Maja och Åsa
Maja och Åsa

Vi pratade om allt från de ångestframkallande orangea kuverten, hårfärgning och familjeliv vs drömmar (och hur de med fördel kan kombineras). Det blev en väldigt givande, intressant och rolig kväll.

Kanske hjälpte det lite. Eller så var det kåvepeninet som slagit till, för idag var de lite bättre. Nästan feberfria och orkade till och med sitta uppe och läsa.

Sitter uppe och läser idag
Sitter uppe och läser idag

Det här är inlägg nummer 24 i #blogg100. En utmaning att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar. Fast serien är bruten för andra eller tredje gången kan jag inte låta bli att låtsas som om jag fortfarande håller schemat. 

Kommentarer