Lättanvänd motor till Google Maps

Fick nys om att Google uppdaterat sin karttjänst. Det är nu ännu enklare att skapa egna kartor. Blev ju tvungen att testa och slängde ihop den här enkla reseskildringen från 1989. Minnena bleknar ju med åren, men något minns jag ju från varje stad.

Det här har jag gjort på under en timme genom att slänga in lite data i en excel-fil så här:

Data som används i kartan
Data som används i kartan

Det går att göra mer. Anpassa ikoner, lägga på fler lager med data, lägga till data till linjerna etc. Linjerna använde jag ritverktyget till och jag gjorde det enklast möjliga med ikonerna, resten landar automatisk på rätt plats med den uppladdade informationen. Titlarna som syns i kartan hade jag inte med i den data jag laddade upp, de uppgifterna la jag till i verktyget eftersom det såg tomt ut. Datafilen uppdateras såklart automatiskt och är lättillgänglig i verktyget. Det gör ju att det är lätt att lära sig hur man ska organisera datan innan man laddar upp den.

Kul tjänst att använda för alla möjliga ändamål. Varför inte en skattjakt? Barrunda? Visualisera krigsområden, återförsäljare, historiska fakta eller varför inte naturreservat eller hotade skogar?

Tack Per för tipset!

Uppdaterat: Synd bara att det ser så fult ut med den stora blaffiga inforutan som ligger för kartan.

Kommentarer