Ledig och kanske viktig dag

Vi har en paus här i lilla familjen. Två spelar tv-spel, en spelar på spelo.se och jag byter tema på bloggen.
Det är första lediga dagen som jag kan minnas. Vi hade ju någon form av semester, men den kan jämföras med en sådan där natt när det känns som man aldrig somnar.
Det är bland det bästa jag vet att vakna och inte ha något planerat. Bara för det blev det massor gjort. Kartonger har burits upp på vinden, kompisar till barnen har varit här, köksbord och mattor har inhandlats, sängar att eventuellt beställa har hittats och där för det räcka med passiva formuleringar.

Dagens handling som jag eventuellt och förhoppningsvis kan känna mig riktigt stolt över är regnpromenaden till Västra Skogens koloniområde som jag skrev om för några veckor sedan. Jag tipsade Mitt i Solna och lämnade en länk till mitt inlägg, för en vecka sedan blev jag uppringd av tidningen som ville skriva om det. Jag tog Leia med mig eftersom hon gillar spöregn, det spöregnade verkligen! Ett part som har huset närmast grinden – Erik och Patricia förbarmade sig över oss när vi stod där vid grinden och skrek ”HALLÅÅ kolonilottsägare HALLÅÅÅ” och viftade med lappen jag tänkt lämna om ingen var där. Vi fick komma in och torka oss med en handduk, tackade nej till kaffe den här gången och nöjde mig med  klart besked om att de två i alla fall inte tänkt ge upp så lätt och ett telefonnummer att lämna till tidningen. Dessutom lät det hoppfullt att Sälgö som äger marken (eftersom kommunen sålt den till dem), inte fått bygglov, så några byggplaner finns inte – än. Men de vill inte förlänga kontrakten för de som arrenderar lotterna.

SÅ GRÄSLIGT! Köpcentrum var visst inte säkert att det skulle bli, men kanske hyreshus eller parkeringsplats!!???

En av lottägarna har jobbat i tio år med att få vinrankor att bära frukt i sin trädgård. Nyligen lyckades han, snart ska den ner. Mer om detta kommer. Hinner det bli val innan så kan du väl försöka se att det inte alltid är så att privat ägande är till det bästa???

Kommentarer