Mamma Mia bubbla

I kväll har Mamma Mia förgyllt mitt dystra höstsinne. För en liten stund får jag leva i tron att jag bor i ett hus vid havet. Huset rymmer alla mina vänner och vi dansar och sjunger dag och natt.

För att inte tappa känslan surfar jag in på hemnet och låtsas att jag på allvar letar hus i Grekland, Italien och Frankrike. Det finns mer än renoveringsobjekt där kan jag lova.

Jag slits mellan den stora önskan att vara rik med ett liv fritt från praktiska jobbigheter och önskan om att rädda världen. Dessa två är i mitt otalangfulla liv tyvärr icke förenliga som det ser ut nu – innan den stora Lottovinsten – som jag aldrig satsar på. Dessutom är jag sedan länge rättså övertygad om att jag skulle vara en odräglig nyrik eftersom min största dröm är att cruisa runt i en (min) nercabbad bensinslukare med nyblonderat hår och svindyra glasögon.

Finns det ett liv bortom vardagliga bestyr och tröghet i livssystemet?

Kommentarer

Drömmar är vår bensin i vardagslivet, det är vad jag tror. Sen är det förstås inte helt fel om också verkligheten gasar på ibland…
Att vara odrägligt nyrik tycker jag till exempel låter helt fantastiskt! Iallafalll då och då 😉