Man är ju aldrig nöjd

Jag brukar i vanliga fall försöka undvika det gräsliga uttrycket ”man”, men nu ska jag frossa i detta pronomen så det står härliga till av den enkla anledningen att- man är ju inte ensam.
Jag tänker tala om det fenomenet att man aldrig är nöjd.

Tanken slog mig när jag för tredje dagen i rad precis slagit mig ner med en tidning i soffan, hunnit tänka ”gud-vad-mysigt-tanken” och som vanligt tillåtit mig att snabbt gå igenom alla dagens todos. Det går automatiskt så fort en känsla av välbefinnande kommer över mig. Precis som om jag vet att jag är dömd att alltid ha grejer att göra. Det tar en mikrosekund att komma på att tvätten ligger i maskinen och väntar på att få hänga på torkstället.

För en vecka sen (eller är det två nu?) hade vi inte vatten till tvättmaskinen, och då var det skitjobbigt. Nu är det skitjobbigt att vi har vatten och alltså måste hålla undan tvätten så det inte blir stora lass. För det är ju ändå skönt att slippa släpa fem IKEA-säckar till tvättstugan en gång i veckan och hålla en hel kväll bokad för tvätt…

Bilden är hämtad från Reseguiden och om jag kunde
hänga mina kläder där skulle jag nog inte klaga lika mycket.

Nä, hur man än gör är man aldrig nöjd.

Och det här var bara ett litet egentligen ganska dåligt exempel ur vardagen. I det här läget borde man fortfarande jubla över att tvättmaskinen fungerar (vilket man i och för sig gjorde när man vaknade i lördags morse 07.30 av att ett litet litet barn kissat i ens säng).

Hur fint man än bor är man aldrig nöjd. Har man inga barn har man rätt att klaga över det. Har man barn är de jobbiga. Har man ingen att göra klagar man, har man för mycket att göra klagar man. Har man ett jobb att gå till klagar man över att det är jobbigt att gå upp på morgonen. Har man inget jobb klagar man över att man inte har skäl att gå upp på morgonen. Har man inget vatten till tvättmaskinenklagar man över att det inte går att tvätta. Har man tvättmaskin så är det skitjobbigt att tvätta.

Jag kanske kan sluta nu, du kanske tror att jag tror att du är korkad annars, men jag misstänker att du förstått.

Jag vill inte säga någonting med detta egentligen.

Jag vill bara beklaga mig över att det är så här.

Men egentligen är ju allting ganska bra.

Kommentarer