Måndag morgon i oktober, kan det bli bättre?

Måndag, det duggregnar, kunde inte riktigt sova inatt. Upplagt för depression och andra tråkigheter.
Men jag vaknar, duschar, väcker det bästa jag har. Det bästa jag har öppnar sina små fast ändå rätt stora blå underbara ögon.
– gomorron mamma.
Jag ställer mig och kokar gröt. Vi sitter och skojar och myser vid frukostbordet. Det tar 30 minuter från det jag säger att vi måste borsta tänderna och gå, men det gör inget.
Kommer till skolan. 9.30 till 16.30 föreläsning. Ja, hjärnan är helt bombad därefter men det spelar ingen roll för dagen har varit fantastisk. Jag har lärt mig massor.

Idag handlade det om visuell kommunikation. Hur man får ett budskap i text, bild, färg och form att nå fram. I allt kan man se betydelser och symbolik. Det kan vara kulturella, psykologiska eller symboliska perspektiv som gör att vi tolkar bilder olika.
Läraren, oerhört pedagogisk, berättade att hon varit med om att analysera en bild i sju…. (7!) timmar. En och samma bild. Människor som övar sig i den här typen av frågor får lättare att förstå varför människor uppfattar saker på så olika sätt. Att människor uppfattar saker och ting olika kan man förstå om man kan sitta och analysera en och samma bild i sju timmar.
Berättarformer, färgsymbolik och formsymbolik kan samarbeta för att tjäna ett syfte. Egentligen en självklarhet. Det svåra i det hela måste ju här bli att förutse hur syftet, budskapet tas emot beroende på vilken bild, text, färg och form man väljer.
På eftermiddagen får jag lära mig massor som jag inte visste om photoshop. Jag fick svar på många av mina frågor. Nu vet jag hur man använder layers, levels, navigator med mera.
När jag går ifrån skolan är jag bombarderad, helt slut. Himlen är fortfarande väldigt grå. Tunnelbanan luktar illa, jag är sen till dagis.
Men det gör inget, när jag kommer till dagis är mina barn glada och jag är lugn. Vi är alla trötta men jag är lugn. Jag har kul, jag är lugn och då är mina barn glada, då blir jag ännu gladare.
En helt vanlig måndag i den vidriga mörka årstiden i Solna, året är 2007.

Kommentarer

Hej raring!
Vilket flow du har och vilken fantastisk livsenergi du utstrålar. Du har verkligen hamnat på rätt plats, inom rätt område. Du låter lycklig vilket inte är många förunnat idag. Kanske beroende på att inte många vågar släppa fram den känslan, bejaka livet, såsom du gör nu. Kommer på kurs hos dig sen, så att du kan visa mig hur man hittar tillbaka till livsfåran (nytt ord?;P) Puss och kram Jenny J