Med utsikt mot en pool och en bar

Tack till er som hjälpte till med tips och råd efter förra bloggposten. Det blev varken ö-luff eller all-inclusive. Det blev inte ens en charter. Istället bokade vi helt enkelt flyg, och hotell i tolv nätter några kilometer från Chania. Nu sitter jag på Creta Palm hotel med en palm vid min sida och en pool med bar som utsikt. Duger för mig.

hotellvy

Vi bor på nedre botten med en uteterass, AC och gratis Wifi på rummet som är rymligt och fräscht.  Eftersom det inte serverades mat på flyget var vi rätt hungriga när vi kom fram så då kändes det ju lite extra härligt att hotellrestaurangens buffé också visade sig vara riktigt schysst. Som extra krydda på moussakan prickade vi också in en magisk show. Eller ja, det var i alla fall en magishow. 🙂

Leia kan inte smälta att vi har kommit fram och sitter här med mig på vår lilla uteplats och babblar om hur hon ser fram emot imorgon och var hon ska bada och planerar vilka kläder hon ska ha på sig och allt.

– Men imorgon kommer ju du behöva sova hela dagen, sa jag. Det var det hon behövde höra. Så nu gick hon in och la sig.

Jag har nog faktiskt aldrig rest någonstans när allt gått så fantastiskt smidigt. Taxin kom precis som det var beställt, flyget lyfte prick enligt plan (såg du ordvitsen?) och landade före utsatt tid. Utanför Chanias flygplats stod taxibilarna på rad och det kostade exakt 35 euro som någon i ett forum hade sagt att det skulle kosta.

Att allt funkat så klockrent känns grymt bra också med tanke på att jag är gammeldags nog för att känna mig liiite liiite obekväm med att ha bokat allt online. Man vet ju aldrig ju, när alla bekräftelser kommer automagiskt och så. Till och med Taxi Solna till Arlanda hade jag förbokat online och har fått hålla hårt i mig för att stå emot frestelsen att ringa och dubbelkolla att bokningarna kommit fram ordentligt.

Så nu sova och smälta det här overkliga att jag äntligen är på en plats med just det här löjligt underbara klimatet som jag älskar. Hoppas sängarna är sköna.

 

 

 

Kommentarer