Mina favoriter från webbdagarna

Ja, jag vet att du har väntat. Men nu äntligen ska jag avslöja vilka som är mina favoriter från webbdagarna. Alla texter utom de två tre fyra sista är snodda rakt av från beskrivningarna av YouTube-klippen och är alltså skrivna av arrangörerna Internetworld.

Klippen kommer i den ordning jag skulle prioritera om jag var tvungen att välja. Tack Internetworld och alla jättebra talare för två mycket bra och givande dagar. Kul att träffa alla er jag minglade med (ni vet vilka ni är).

Min totala behållning är en massa inspiration, en del nya idéer, några konkreta tips och en stor mängd förvirring. Jag känner mig som en person som står på kajen, med ett ben på en segelbåt och ett på en sådan där riktig snabb racerbåt. Och mitt jobb är att se till att de där två fordonen ska hålla ihop. Ungefär. Det gäller att ha starka ben och vind i seglen.

Nåja. Nog om det. Och du som vill ha lite mer analys och veta vad andra tyckte borde ta vägarna förbi värdföretagets sammanfattning, tillika länksamling. Här kommer nu mina favoriter:

Beata Wickbom, inspiratör och nätentusiast: ”Från tumme upp till revolution – om webben som plattform för engagemang och utveckling för individer, företag och samhällen”

Den nya sociala webben ger människor kraftfulla verktyg för deltagande, aktivism och opinionsbildning på helt nya sätt. Den stimulerar gränslös och global idéutveckling och samarbete. Beata visar exempel på den här utvecklingen som omfattar allt från privata Facebook-upprop till den arabiska våren. Hon ställer också frågan om hur traditionella företag och organisationer kan hitta ett relevant sätt att stödja och använda allt detta engagemang.

Darja Isaksson, vd och digital strateg på inUse, pratar på Webbdagarna 2012 om varför hon tror att Internet of Things är något som kommer att ändra hur vi människor uppfattar världen, men också att det kommer skapa tillväxt och framför allt hjälpa oss att bygga en hållbar värld för våra barn. Begreppet Internet of Things förenar allt från sms:ande älgar till tänkande städer.

Johan Ronnestam. Facebook, Twitter, Amazon, Skype, Ebay, WordPress, Google osv osv. Nu är det dags för Sverige.

Martin Deinoff och Fredrik Marcus, Creuna, ska berätta hur denna utveckling leder fram till en lika enkel som utmanande slutsats för företag och organisationer som vill lyckas idag. Var bra!

Men okej, det här måste jag skriva själv. Therese Mannheimer såg till att 1200 personer på Stockolm Water Congress Center helt sonika satte utvecklingshetsen i halsen. Så självutlämnande, modigt och framförallt viktigt om att springa för fort.

Hanna Kastås, Ving, får stå för det mest konkreta. Det är ju faktiskt inte så tokigt att få lite inspiration som man kan ta med sig direkt in i sin vardag.

Anina Net, 360Fashion Network
Egentligen borde jag lägga det här klippet före Therese. Så att du kan varva ner efteråt. Anina går på som en duracellkanin, har några viktiga poänger om målsättning etc, men full utdelning får du nog bara om du har som mål att ”bli number one in China”. Annars är det mest en upplevelse och jag skulle kunna se klippet om och om igen bara för att det får mig att känna mig väldigt normal.

Äsch! Måste ju ta med det här också. När Geraint Thomas visar upp hur interaktionstekniken kommer att se ut om 5-10 år får jag en rejäl ”WTF-känsla”. Ja du vet, det betyder en stark känsla av att inte fatta någonting. Ungefär som min farfar (RIP) som var så fascinerad av säkerhetsbälten att han var tvungen att utropa något i stil med ”det här är ju en fantastisk uppfinning”, varje gång han satte sig i en bil. Se själv. Jag undrar också varför människan överhuvudtaget reser. Verkar ju onödigt.

 

Kommentarer