”Misstag är nämligen feedback som hjälper oss att fatta bättre beslut i det långa loppet.”

Dagens citat är hämtat ur ett längre resonemang om barnets nyfikenhet och kringelikrokar (läs kreativitet) jämfört med den vuxnes syn (läs stelbent) på tillvaron.

Resonemanget i sin helhet kan läsas på Mine goes to eleven och är exakt vad jag behöver just nu. Jag är inne i en sån period då jag bara kör – huvudet före – rakt fram. På min lite mer privata blogg har jag tidigare skrivit om Flitiga Lisa som oombett tar över och styr och ställer med mitt liv.

Kreativiteten försvinner, det ända som blir viktigt är att göra färdigt, och att göra färdigt så många saker som möjligt, för då har jag varit duktig.

Sådana gånger behöver man en sån påminnelse som Mine goes to eleven bistod med idag. Tack för det. Återigen har det visat sig lönsamt att hålla koll på sitt RSS-flöde.

Kommentarer