Mjuk landning efter fantastisk resa

Det känns som om jag varit ute på en jätteintressant resa och nyss kommit hem igen.
Min sista praktik på Ingmar Bergman International Theatre Festival var helt magisk. Jag fick fullt ansvar och fick festivalteamets förtroende snabbt. Och vilket festivalteam.

Jag har aldrig stött på en samling människor under samma tak som vill åt samma håll med en extrem vilja och positiv drivkraft. Ett gäng som på allvar bara ser motgångar som löjliga små hinder att ta sig över, runt, under eller genom. Som med ett leende bara konstaterar att ”det där gick ju åt skogen”, rycker på axlarna och säger ” ja, ja, då provar vi ett annat sätt”.

När Elin Klinga var frukostvärd berättade hon om sin första roll på Dramaten. Det var som nyutexad från Teaterhögskolan som hon fick chansen att hoppa in istället för Marie Göranzon när de skulle till New York med Markisinnan de Sade. I New York fick ensemblen hjälp med allt, egen kostymör, egen sminkös, egen allt. Att börja sin karriär så var på gott och ont. Ribban låg rätt högt redan från start. Jag kan identifiera mig med det just nu, kanske inte med lyxen med hjälp, men med glädjen att jobba.

Direkt efter festivalens slut började jag ett uppdrag som PowerPoint-prinsessa. Eftersom jag skulle avsluta skolan och få diplom, fira kompis som gifter sig, vara hemma med barn pga stängt dagis och gå på konserter och andra festligheter på Stora Fs skola och dagis blev det till att vara prinsessa på kvällstid till stor del. Dessutom har Teaterpiraterna repat, arrangerat två events och haft deadline för programbladet under samma tid. Man kan säga att det varit ganska mycket.

Nu har jag landat efter alla dessa upplevelser börjar jag komma ikapp med den andra delen av mitt liv, den som egentligen är högst prioriterad i mitt liv. Jag hann hem precis lagom för att fira Lilla L. För fem år sedan fanns inte hon, men i skrivande stund är det exakt 30 minuter kvar tills det är fem år sedan jag fattade att det var dags att åka till BB.

Så nu ska vi slå in presenter. Idag har vi rensat garderober, städat balkongen, handlat och bakat bullar. I morgon kommer gäster som Lilla L har lovat att öppna dörren för själv. Men vi måste säga hej och välkommen in…

Reblog this post [with Zemanta]

Kommentarer