Några ord om Nestlé och en länk till fler

Idag blir det ett lästips. Särskilt till dig som idag tagit del av DI-artikeln om Peter Brabeck-Lethmate, ordförande i Nestlé och hans uttalande om att vatten ska privatiseras.

Jag tyckte verkligen att det lät konstigt. Även om någon skulle tycka att vatten inte vore en mänsklig rättighet och att den ska privatiseras eftersom det är en av världens viktigaste råvaror tyckte jag det lät enormt konstigt att man skulle säga det. Lite google-magic och lite hjälp från Flashback (japp, ibland är det inte så tokigt faktiskt, där är de snabba som vinden), så gick det ganska fort att hitta en mer nyanserad bild. DI-artikeln visade sig vara enormt förenklad och tagen ur sitt sammanhang.

Lästipset går till Deepeds redogörelse för dagens händelser.

Jag undrar nu: vem har tillräckligt stort intresse av att göra Nestlé till bad guy för att skapa nyheter av det här åtta år gamla caset?

Fotnot: Jag är inte alls säker på att Nestlé är världens bästa företag med världens bästa värderingar bara för att de inte visade sig vara djävulen själv. Men den här typen av disinformation får inte bli spridd utan granskning. Det tjänar ingen på.

Då var vi uppe i blogginlägg nummer 65 i #blogg100.

 

Kommentarer

Tack Maria. Det var ett bra inlägg i debatten. Man skulle vilja se mer sånt konstruktivt, inte bara sån här metadebatt, som jag gav mig in i. Men det stör mig att de viktiga frågorna sänks genom den där typen av ogranskade artiklar som Di (i det här fallet) stod för.

Tack Maria. Det var ett bra inlägg i debatten. Man skulle vilja se mer sånt konstruktivt, inte bara sån här metadebatt, som jag gav mig in i. Men det stör mig att de viktiga frågorna sänks genom den där typen av ogranskade artiklar som Di (i det här fallet) stod för.