Några små tankar kring tweets, iPhone-applikationer och nätverksbyggande

Med iPhone blir livet lättare. Mina favvo-applikationer just nu är Facebook, Twitteriffic och Brightkite. Dessa tre gör det går att hålla kontakten i dessa tre kanaler var jag än befinner mig, bara mobilen (om man nu kan kalla iPhone för mobiltelefon) är med.

Ännu bättre är egentligen Palringo och Fring som båda samlar alla nätverk, nästan. Bloggyinlägg pingas till bloggybot och bloggar kommer med via en tjänst som heter notify.me. Både bloggybot och notify.me kopplas till Gtalk och pingas i både Fring och Palringo. MEd tjänster som Palringo och Fring räcker det alltså med en applikation för att följa alla. MEN de har inte alla funktioner, som att posta med foto eller mentions (att svara på någons inlägg), man kan bara posta direkt.

Och det är ju det som är meningen med de sociala medierna. Att inte bara posta – för vad är det då för mening? Den perfekta applikationen där man kan välja ut och utnyttja alla sina nätverk till fullo finns fortfarande kvar att utveckla, så vitt jag vet.

Katrineholm tourism följer mig på Bloggy. Jag undrar vad som fått dem att lägga till mig? Jag har väl aldrig nämnt Katrineholm någonstans? Inte ens resor eller turism. Detta är intressant. Jag följer dem och några andra företag som jag egentligen inte har någon anknytning till mest för att se hur de tänker använda sig av mediet.

Bergmanfestivalen twittrar, har väl inte riktigt kommit igång på allvar, men det är ju där jag kommer in i bilden. Det är ju lite knepigt eftersom det allra viktigaste för festivalen just nu är att få folk att strömma till biljettkassan. Och det är bråttom.

Att bygga relationer tar tid. Men jag tror nog att kanalen ska kunna användas för att öppna ögonen för föreställningarna genom att twittra om dem och hoppas att folk hittar till festivalbloggen där föreställningarna kommer att beskrivas ur ett mer lättsamt perspektiv än på sajten. Vi får börja så och se vart det leder.

Dagens tips är att gå in och läsa Staffan Valdemar Holms inlägg som jag skrev rent från tre A4 igår. När jag skrev det lärde jag mig något nytt: Det är svårt att skriva när man skrattar så att hela kroppen skakar.

Dagens bevis på att rätt nätverk kan ge omedelbar respons fick vi idag när min vän M satt på jobbet och twittrade ett önskemål om tips på någon som kunde konsultera i sociala medier och intranät. Jag hade lite tips förstås, och en PR-kille som hon känner sedan tidigare snappade också upp hennes tweet och hörde av sig direkt.

Kommentarer

Mina favoriter på iPhone är Byline, Mail, Facebook, Evernote, TwitterFon, Res i STHLM, FlightControl och Darkroom…