Mer kärlek till bloggen

Allt började med en liten gnagande lust att börja blogga igen. Att komma tillbaka lite till det där jag hade innan jag började jobba med att blogga, då när jag verkligen fick ut massor personligen av bloggen och följde en massa bloggar b a r a för att det var kul osv. Och så hittade jag den där fina widgeten ”bloggkärlek” och ville lägga upp den på min blogg. Och så gick jag in och tittade på min blogg och kom då ihåg att jag letat teman det senaste året. I princip är det allt som hänt här på senaste tiden – nytt tema. Men jag vill inte ha det så. Jag vill hitta tillbaka till det där bara roliga. Och vem skulle vilja ge en helt ekande och ful blogg som inte ens skribenten trivs med någon bloggkärlek?

Och här kände jag direkt att jag blev tvungen att förtydliga. Alltså blogga och följa bloggar (vilket är en liten del av vad jag gör på jobbet) är riktigt roligt och mitt jobb är toppen. Jag har bara hamnat i någon sorts limbo där syften blandas ihop och jag liksom har glömt bort varför jag började blogga privat över huvudtaget. Men det är alltså den senare delen jag vill komma tillbaka till. NOG om det!

Tillbaka till temasökandet som är som en jakt på en försvunnen skatt. Ingenting fungerar. Jag vill ju ha det så som jag vill. Och jag har lite mer bråttom än att ta kursen ”bygg ditt eget tema” just ikväll. Så då återinstallerade jag Atahualpa, ett extremt flexibelt tema som dessutom är en liten minikurs i kodning för den som är intresserad.

De gamla inställningarna låg till stor del kvar, men jag vill göra om och få till det så att det känns som hemma för mig. Så då bestämde jag mig för att börja med att ta bort allt det rosa (nästan) som jag hade förut överallt. Och att jag ville ha en header som säger något om vem jag är. Och precis det tycker jag att jag har lyckats med nu. Jag är jättenöjd. Den är precis så där rörig som jag. Alla bilder betyder något. Antingen är det någon eller något jag tycker väldigt mycket om eller så säger bilden något om en del av min personlighet. Förhoppningsvis är det ingen annan som fattar exakt vad, men det viktiga är ju som sagt att jag känner mig hemma.

För att få till det här collaget laddade jag ner collage creator lite. När jag det var klart var det bara att välja bilder och placera ut i vilken storlek och vinkel jag ville. Väldigt enkelt och bra. Dessutom gratis.

Allt är ju inte klart. Jag måste se över min lista över bloggar jag följer, se till att färgerna stämmer bättre och få den där jäkla pluginnen recommended reader att fungera. Jag har försökt tusen gånger och lusläst instruktionerna. Jag fattar inte vad jag gör för fel!? Det kan vara så att prenumerationerna har ändrats. Så om du upptäcker det här inlägget och egentligen borde ha fått det i din RSS-läsare eller på mailen så kan du väl vara snäll och berätta det för mig samt registrera dig igen. Och, om du tagit dig ända hit ner, så får du gärna lämna lite bloggkärlek i högerkanten.

Tack!

Kommentarer