Några tankar efter SIME Non Profit dag 1

Annars försöker jag mest fokusera på att vara en okej medmänniska, landa med båda fötterna på jorden, hitta en träningsform som passar mig och mina tider. Jobbet är skoj och utmanande. Idag och imorgon är jag på SIME, en stor webbkonferens som i år lagt till en Non-Profit del. Det är inspirerande och roligt att träffa andra som har samma intressekombintation av webb och miljö som jag själv. Temat för konferensen är Storytelling, passande eftersom det är där jag tycker att vi ska börja.

På mitt jobb finns så många människor som brinner för det de gör och sitter inne på berättelser om hur det ser ut på vår planet och om deras kamp för att förbättra den. Dessutom finns upplevelseberättelser, de där som handlar om naturen, njutningen av att leva på tidigare omnämnda planet. Hur berättar vi de här historierna på bästa sätt? I bästa måste vi räkna in mest intresseväckande, mest engagerande, mest känsloväckande, effektivast och billigast. Gissningsvis kommer vi att hamna på bloggande i någon form, och att den som äger historien ska berätta den. Gillade verkligen Nobelprizes satsning på YouTube där människor kunde posta frågor till nobelpristagarna. Med eftertankens kranka klokhet eller förvirring undrar jag dock var svaren har tagit vägen.

Augmented reality och naturvård? Någon? Tänk om vår skogskarta kunde utvecklas direkt på plats i skogen. Några tryck på telefonen så är det klart.

Men ibland vill väl även naturfreaks vara inne och bara slappa med något skoj. För detta ändamål kom @terejs upp med en idé om en rolig och lite mer djurvänlig variant av fågelkamikazemobilspelet där man dödar grisar –  Angry birds -nämligen angry birds strikes back. Kanske borde man lägga till något om grisarna också. Fast nu när jag tänker närmare på saken får det nog bli en grej för @djurensratt

Helen Alfvegren har gjort det där inlägget som jag inte förmådde. Läs det så får du en lite bättre bild av vad SIME handlar om.

Kommentarer