Nour El-Refai inspirerar

Och här sitter jag och gråter.

Jag grät när hon berättade den vidriga historien om hennes kompisar katterna. Fan vad människor är hemska. Jag vill bara ta henne och mina barn i mina armar och fly till en annan planet. Fy FAN!
Sen gråter jag över att det inte finns fler som hon. Men det kanske kommer – det är ju som med svenska idrottsstjärnor, när det dyker upp stjärnor inspirireras fler att försöka nå dit.

Jag gör som min idol från första stunden jag såg henne – en lista. Dubbelt så gammal som henne kan jag fortfarande inte göra en lista över konkreta mål utan famlar fortfarande omkring efter de rätta verktygen. Så min lista får handla om varför jag avgudar Nour El-Refai utan att egentligen veta ett piss om henne.

1. Hon utstrålar självsäkerhet… absurt att det räcker till en egen punkt bara för att hon är tjej. Det finns oroande få tjejer som utstrålar självsäkerhet.
2. Jag älskar hennes humor. Den är så där perfekt oironisk.
3. Hon vet vad hon vill och ser till att få det. Detta är inte bara ovanligt bland kvinnor utan hos människor generellt.
4. Hon har en agenda som går utanför henne själv.
5. Hon är inspirerande.

Samtidigt ser jag min egen dotter trippa omkring i prinsessklänning och ”knackskor” och ser till att hennes barbiedockor får njuta av regnet på balkongen. Hon har visserligen någon sorts trygghet hon med. Precis som Nour visste att hon skulle bli skådespelerska redan i tre års ålder så har lilla L alltid vetat att hon ska bli prinsessa. Så jag får väl stötta henne i de mål hon har satt upp.

Nu fick jag ett infall – jag ska för en gångs skull göra en lista med konkreta tioårsmål. Här och nu.
Detta är vad jag ska uppnå inom tio år:

1. Jag ska ha jobbat för att kulturen tar plats i sociala medier.
2. Jag ska ha gjort något för att människor som vanligtvis inte går på teater börjar med det.
3. Jag ska ha besökt något land i Afrika med min familj.
4. Jag ska se till att mina barn kan göra en sådan här lista innan perioden gått ut.
5. Ha tagit reda på om drömmen om att sitta och skriva en bok i ett hus vid havet med vita fladdrande gardiner är en reell dröm eller inte. Visar det sig vara det får det vara med på nästa lista.

Kommentarer