Öppet brev till november

Kära november!

Vänligen avlägsna dig från min verklighet. Du är en äkta energitjuv och glädjedödare och jag behöver inte dig i mitt liv. I 43 års tid har jag arbetat med att acceptera dig. Jag har gått så långt att jag till och med har försökt släta över det faktum att du aldrig bjuder till med klyschor som att ”det inte är någon idé att ödsla energi på saker som man inte kan förändra”. Men nu har jag fått nog. Du ger aldrig något tillbaka.

Så ta din gråa nuna och försvinn. Ta mörkret med dig, och det våtkalla regnet. Ta också gärna med dig dina kusiner februari och mars, de är nästan lika vidriga som du. December, som egentligen har samma attribut som du, har åtminstone vett att bjuda på ett och annat adventsljus, lite glöggdoft och pepparkaksbak. Men du…du bara tar!

Får jag se dig i min almanacka en gång till kommer jag att införa en ljusfest för alla när du som bäst tågar in med ditt helvetesgrå anlete. Det ska väl ändå skrämma bort dig en gång för alla.

Vänligen,

Mona Wallin

Kommentarer