På hemmafronten kan man…

…träffa vänner man aldrig hinner träffa annars.
…lägga patiens och lyssna på P1 samtidigt som köksklockan tickar efter att barnen har lagt sig. (Hoppsan var jag bara 38? 83 kändes mer passande ett tag där…)
…läsa goda böcker:

Läser just nu Svinalängorna. Lite orolig för att den kommer att smaka lite ruttet efter vad jag har hört.


Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam (eller som den bättre heter på franska: Ensemble, c’est tout) smakade mango, så varm och go var den.

Flyga Drake av Kahled Hosseini smakade knäckebröd, utan smör, underbart bra och nyttigt men torrt och jobbigt att tugga .

Nu vill jag sjunga dig milda sånger var mer som en liten söt citron inlindad i alldeles för många adjektiv. God men sliskig.

…bada i plaskdammen
…äta glass
…titta på min nya dvdfilm som jag fått av min uppoffrande sambo, Sound of music med sing-a-long funktion. Man kan välja att se bara sånginslagen och sjunga med…. Helt underbart! Snart kan jag t o m höra själva titelmelodin utan att gråta… Vad är det den filmen gör med min kropp och varför???? Jag försökte berätta om filmen för mina barn innan vi såg den. Det gick inte för Leia blev jätteledsen när tårarna rann och jag hulkade mig samtidigt som jag berättade.

Imorgon ska vi gå och titta på de stora båtarna och min mamma ska följa med. Hoppas det inte är någon som bestämmer sig för att hälla en hink med vatten över våra huvuden då. Vi körde nämligen förbi båtarna igår precis samtidigt som någon gjorde det. Jag tyckte synd om alla japanerna som stod under takåsarna och stirrade rakt fram. De måste ha ångrat sitt resmål, varför inte stanna hemma och välkomna de vanliga monsunregnen istället???

Man kan också tänka domedagstankar. Tänk om växthuseffekterna är underdrivna och hela skiten håller på att eskalera i okontollerbar takt. Det kanske inte är sant alls att det inte kommer märkas förrän om 30 år eller så… Tänk om hela Sverige kommer ligga under vatten redan i år? Man börjar undra när även fontänen i Solna centrum är översvämmad.

Man kan också sörja våra vackra slöjfiskar som dog. Den ena av ålder och den andra av sorg??? Dessa ersattes dessutom av två nya vackra slöjfiskar som inte ens överlevde påsstadiet. Det var nog mitt fel för jag envisades med att vi skulle hinna äta sushi och glass och det skulle inte vara något problem när vi kom hem.

Kommentarer