Preppad, peppad och snart redo

Terratec Grabby
Terratec Grabby

Ska livestreama viktigt event där vi vill ha stor interaktivitet. Därför vill jag använda Livestream.com eftersom de har integrerat twitter, Facebook och chat i anslutning till sändningen på sajten. Dessutom kan man få med sig chatten i embeddkoden som man kan lägga på sin egen sida. Vilket är bra för ovana personer som då alltså kan stanna på vår egen hemsida, följa och delta i diskusisonen.

Men, desktopapplikationen Pro Caster vill definitivt inte samarbeta med Terratec Grabby, den där lilla mojängen som överför analog bild till digital. Däremot fungerade det bra så länge jag använde ögat på laptoppen.

Fick för mig att det kanske skulle fungera bättre på min privata Mac, men det visade sig att mjukvaran till Terratec Grabby inte finns till Mack.

Då tänkte jag att jag skulle använda min privata Panasonic DV-kamera som också kan tjänstgöra som webcam. Problemet är att den inte har en ljudingång, så då skulle jag få köra in ljudet direkt in i datorn, och det kanske går. Men det är fortfarande inte testat för precis då slog det mig att jag kanske skulle testa webcasterprogrammet til Livestream. Alltså koppla kamerorna direkt till webbapplikationen. Och det visade ju sig att det fungerade.

Hej och hå. Så nu har jag ägnat lördagen åt att lära mig använda Livestreamstudion istället för att ha panik över om det kommer fungera över huvud taget. Nice. Nackdelen med webbapplikationen jämfört med desktopapplikationen är att ljudet för medhörning kommer med eftersläpning. Men det får man väl leva med. Och jag är ganska nöjd med både kanalen och streamingsidan jag satt upp på naturskyddsforeningen.se/valdebatt.

Här är kanalen embedded:

Watch live streaming video from naturskyddsf at livestream.com

Kommentarer