Prinsessan på ärten

– jaaaag viiiiiilllll eeeeeeennnnnnntttteeee, det äj knöööööölit, det äj knööölit, det äj knööööölit.
Den lilla prinsessan på ärten vill inte sova. Det är knöligt. Alla hennes dockor har gått och lagt sig så hon får inte plats. Den lilla prinsessan på ärten har också ett nytt namn, samma namn som mammorna till dockorna. Dockorna har samma namn som hennes vänner. Ja, hon använder det ordet och leken har pågått i tre dagar.
I 45 minuter förklarar hon med den mest hjärtskärande gråtande röst att det är knöligt.
– Det äj knöööölit näja ligger, det äj knööölit näja sitter, det äj knöööölit näja står. Det är bara näja gåååår som det inte ä knölit.
Prinsessan sitter med tårarna sprutande på sängen. Ögonen orkar inte längre hålla sig öppna. Men munnen orkar fortsätta.
– jaaa väääälll eeennnttee, vrålar hon.
Ögonlocken stängda, den lilla kroppen svajar och hon ramlar nästan ner till liggande. Envisheten övervinner tröttheten så hon vaknar till av rycket.
– Det är knööölit.
När prinsessans storebror börjar spela kaninspeldosan tystnar hon en stund. Efter en stunds betänketid tar allt en ny vändning.
– Det äj miiiin kaniiiin.
Vilken tur för hela familjen att storebror har tålamod som sin far. Kaninen gjorde susen så nu sover den lilla prinsessan gott och känner inte längre att det är knöligt.

Kommentarer