Pulp puppets rodde hem ett överambitiöst projekt

Ja, nu har jag varit på Dramalabbet och sett Pulp puppets. Jag skrev om deras projekt ett antal gånger i somras och i höstas.

Flera faktorer bidrar till att föreställningen är något av det coolaste jag sett;

  • Deras timing och skicklighet. Det såg (nästan) ut som film, fast de gjorde den samtidigt som vi tittade.
  • Deras engagemang.
  • Vetskapen om att manuset är skrivet av ca 50-100 personer på internet. Länken leder till ett filmklipp från ett samskrivningsögonblick.

Allt detta gör att föreställningen hade kunnat vara hur dålig som helst och det hade fortfarande varit ett coolt projekt, men nu råkar det vara så att det var riktigt roligt att se den också. Huvudpersonen – Jaqueline var en riktigt hårdkokt fd polis (och diskborste) som inte kunde låta bli att lösa mordet på den berömda rockstjärnan.

Historien kan nog ses som en karikatyr på deckargenren, med komiska poäng.  Vidare så bidrar naturligtvis själva formen till komiken, att gänget bakom alltihopa syns under hela föreställningen förstärker både komiken och upplevelsen som helhet.

Jag tycker dock att de borde ha gjort en trailer som liknar ett föreställningstillfälle. Det här gör inte upplevelsen rättvisa, men visar ändå en del av känslan som förmedlas av dockorna tillsammans med musiken och ”scenerierna”. Gå verkligen in på deras sajt och läs bloggen.

Kommentarer