Redo för att börja jobba

I morgon är det dags för opponering. Grupp ett samlas 09.30 för en heldags insupande och konstuktivt kritiserande av presentationer av förstudier och benchmarkings.

Jag fick lite hybris av att handledar-Pelle ville skicka mitt arbete till en teatergrupp i Luleå, roligt och ett litet kvitto på att det måste finnas någonting vettigt i mitt arbete i alla fall.

Förra veckan var späckad av jättebra föreläsningar. Patrik Gamryd från iProspect kom och pratade SEO och sökordsmarknadsföring. Det grav en bra inblick i hur de jobbar och samlade ihop lite av de aningen spretiga kunskaperna jag besitter på området.
På eftermiddagen gjorde Tomas Dalström oss bättre nyanserade vad det gäller skrivandet av texter för olika målgrupper. Bäst i text – skriv som läsaren läser.

När man skriver på webben är korta texter nästan som ett mantra. Dalström vågade vara kontorveriell nog och påstå att korta texter inte alls alltid är det bästa. En del målgrupper kräver mer förklaring av begrepp och fenomen, annars har man skrivit texten förgäves, de fattar ändå inte vad den handlar om.

Med utgångspunkt från forskning om hur korttidsminnet, långtidsminnet och associationsbanorna fungerar så bekräftade han det jag hela tiden alltid tänkt; visst är det bra att hålla nere mängden text, men det gäller att göra det med finess och med målgruppen i tankarna.

På torsdagen följde jag Annika Lidnes föreläsning om kommunikation med sociala medier via Bambuser med sjukt barn i knät. Hon la upp det lite som en workshop i bloggning och microbloggning med frågeställningen ”varför ska vi blogga?”.

På eftermiddagen fick vi medieträning av Robert Almqvist från Hill & Knowlton. Han ruskade om lite och lade fram presskontakten ur ett fysiskt perspektiv.

Tidigare har vi skrivit pressmeddelanden och fått en bra inblick i vad man ska tänka på för att nå igenom hos redaktören. Vad man ska tänka på när man träffar eller får telefonsamtal från reportrar var nytt.

Överlag har vi haft grymt bra föreläsningar den här terminen, saker och ting börjar falla på plats och jag är SÅ redo att börja jobba nu.

Kommentarer