Restoring digitala livet – helt i onödan

Tålamodet sätts på prov när man har med teknik att göra. Som ni trogna följare redan känner till blev jag berikad med en ny dator för en dryg månad sedan. Den började med att crasha. Lyckligtvis hade jag varit duktig och gjort mina restore-discs enligt instruktionerna, så någon dag senare var vi alive and kicking igen.

Snart började konstiga saker att hända.
Varje gång jag försökte sända från Bambuser crashade browsern. Oavsett märke. Testade allt!
Började leta svar på problemet i forum, har skrivit i forum, har frågat folk, men ingen har något svar.

Hos Sonysupporten fick jag igår veta att det finns någon bugg i senaste flashversionen.
Det är inte fel på min dator. Eftersom felet uppstid mindre än en vecka efter återinstallationen så hade ingen ny återställningspunkt skapats automatiskt, alltås var den enda möjligheten att få bukt på problemet att göra en komplett återställning igen. Full recovery. Inte bara barnen är sjuka.

Den här gången hade jag åtminstone varit duktig 2 och gjort backuper regelbundet. Ändå tar det i princip en arbetsdag att återställa en dator.Tänk vad glad man blir, och nu är jag REJÄLT ironisk, när man upptäcker att det felet man ägnat en arbetsdag åt att lösa återfinns även efter allt arbete.
GAAAH!

Jag kan alltså inte sända från Bambuser eller scrolla i Facebook. Dessutom har jag upptäkt att det inte går att importera musik från iPhone till iTunes???? Synkroniseringen skulle radera de filer jag har i telefonen…

Dessutom: bilen på verkstad, diskmaskin som inte diskar rent, Brightkite på iPhone som inte hittar mig med GPS:en och vad mer är det som inte fungerar som det ska?

Envis som jag är ger jag ju inte upp heller, utan offrar mitt sociala liv på att fixa alla problem. Men vad gäller datorn så gör jag ingenting mer förrän jag vet EXAKT vad som är problemet.

Som lite plåster på såren har jag i alla fall hittat en ny underbar addon till FirefoxZemanta, som föreslår och lägger till länkar så fort man skriver om en sajt. Länkarna i det här inlägget har alltså i princip lagts till automatiskt. Mycket trevlig funktion. Det ska bli spännande att se vart länkarna leder och vilka sajter de kan hitta.

uppdatering: man får akta sig så att man inte råkar länka ord som ”sedan” till wikipedia…

Reblog this post [with Zemanta]

Kommentarer