Rida ut, Sommarvärme, vernissage (igen) och storytelling – veckan som gick

Nej då. Jag har inte gett upp. Luften gick kanske ur lite grann när nästan hela #blogg100-gänget gick i mål. Här lufsar jag på i sista startgruppen liksom. Känner mig lite som barnvagnsmammorna på tjejmilen.

Men det fina med att ha gjort ett uppehåll är ju att man får sammanfatta lite. Vad har hänt? Sen sist alltså.

Vi har ridit ut. Och jag har fått erfarenheten av att fota mig själv i motljus samtidigt som jag leder en häst.

Jag, Barney och Leia

Det har varit en vernissage till. Den här gången på Felix skola, Eriksdalsskolans bild- och formklasser. Tyvärr har jag inte fått tillåtelse att visa upp allt fantastiskt arbete han gjort i bild och slöjd och andra ämnen. Jag fick förhandla mig till att få publicera någonting över huvudtaget. Så här är ett exempel på vad det kan bli om man blandar in bild och historia. Här är asaguden Frej.

Frej - en av Asagudarna

Sommaren har kommit och man kan vistas utomhus igen. Årets första parklunch, med Kristina.

Sommar = lunch i parken. Här med Kristina.

Och på jobbet har vi första steget klart för att balansera alla logiska miljöargument med  lite känsla. Storytellingprocessen börjar ta form. Nu finns drygt trettio medlemmars berättelser att inspireras av. Sidan heter ”bjudin” för att uppmuntra till att bjuda in sin bekantskapskrets att bli medlemmar i föreningen med hjälp av personligt engagemang.

Vi hoppas att det ska hjälpa som inspiration för att baka in sitt eget engagemang när medlemmar pratar sakfrågor framöver. Vi hoppas också att de berättelser som finns klara ska visa oinvigda vad det personliga engagemanget betyder för natur och miljö.

Framförallt är tanken att de redan aktiva ska kunna använda de färdiga berättelserna som exempel och brygga över till sitt eget arbete eller sin egen känsla för föreningen. Att det ska bli lättare att berätta för sina nära och kära om hur viktigt det är att vi är många medlemmar, och många som är engagerade, om man utgår från det personliga. Och att det blir ett startskott för att medlemmar börjar hitta sina egna berättelser och sin egen stolthet för föreningens arbete.

Det är en process, och det här är bara början.

Kommentarer