Riksstämma med nya jobbet

Fråga inte. Det var några timmar sedan jag borde ha gått och lagt mig. Jag vet.

Tidigt i morgon åker jag till Gävle för mitt livs första riksstämma. What so ever. Naturskyddsföreningen aka ”jobbet” ska konferera och bestämma hur styrelsen ska se ut nästkommande period. Det blir lite extra rafflande eftersom det finns lite olika åsikter om hur det ska se ut.

Min förhoppning är att min förvirring ska ha lagt sig efter den här helgen. Det ska bli otroligt skönt att träffa föreningsmedlemmar, få en bättre bild av de personer som faktiskt är mina egentliga arbetsgivare. Det börjar bli dags att hitta formen och läget. Det har tagit lång tid att hitta tonaliteten och min plats i allt som händer i miljörörelsen.

Nu kommer en sådan där transparent problemformulering som jag är så bra på. En sådan där som får folk att tro att jag är osäker fast det egentligen bara handlar om att jag försöker sätta ord på mina funderingar och – ja osäkerheter. Men frågar du mig så är det min styrka. Vore det inte så att jag gjorde de här vändorna så skulle jag inte kunna stå bakom ett enda beslut. Och för mig är det viktigt, att beslut är väl grundade i mage, hjärta och hjärna.  Jag är stolt över att kunna säga att jag inte har svaret på precis allt. Det har varit tyst runt mig och mitt nya jobb, här kommer förklaringen varför och hur det löser sig kommer att märkas här.

Balansen mellan det personliga och jobbet är inte självklar av olika anledningar. Det ena är att jag kommer från kulturbranschen, och nyligen hittat balansen där. Det andra är att Naturskyddsföreningen är en plats där det pågår enormt många olika aktiviteter på så många olika nivåer. Så det är något helt annat, något mycket mer komplext än det jag byggde upp på Dramaten.

Att föreningen beskylls för att vara partipolitisk gör också att det blir svårare. När vi tänker igenom hur vi agerar på till exempel twitter och vilka blogginlägg vi länkar till måste vi tänka på att det inte får verka som att vi är partipolitiska vilket hämmar friheten i kanaler som Twitter till exempel.

Några riktiga succéer har vi åstadkommit i alla fall. Skogsbloggen är ett exempel. Det är en av våra skogshandläggare som är ute och inventerar skog i Sverige rapporterar direkt. Folk hör av sig och vill hjälpa till och ber om hjälp med sina skogar. Helt fantastiskt.

Presskonferensen förra veckan om vår granskning av kommunernas klimatarbete drog dryga 900 tittare live. Båda dessa exempel visar verkligen på både potential och nytta med att jobba vidare med resultat som är långt över förväntan.

Men nu var det ju den tidiga avfärden imorgonbitti. Så man kanske ska studsa i säng dårå. Det var skönt att lätta hjärtat lite. Tack för att du lyssnade.

Kommentarer