Så mycket att se

I morse presenterade vi vårens repertoar på Dramaten. Hur ni ska ha tid och råd att se allt bra – det är en gåta. Om ni blir tvugna att välja så skulle jag till att börja med se Pygmalion. Bland andra Alexandra Rapaport och Johan Ulveson jobbar fram en nutidsversion av pjäsen som tar upp frågor om språk, klass och kön tillsammans med Margareta Garpe som regisserar.

Ett annat mycket angeläget och aktuellt ämne handlar Hantverkarna om. Som Gösta Ekman själv uttrycker det handlar den om vad ytan egentligen kostar. Johan Holmberg och Livia Millhagen spelar paret som bara måste helrenovera sitt nya hus innan den fullkomliga lyckan kan infinna sig… Någon som känner igen sig?

Innan dess kommer ju både Höstsonaten och Jane Eyre att ha premiär. Båda måste ses. När jag läste Höstsonaten grät jag. När manusförfattaren Martina berättade om hennes arbete med att skriva manus av romanen Jane Eyre blev jag förtrollad.

Dessutom – för alla Halolweenfirare – Blodvemberfest på Unga Dramaten sägs vara något i särklass. Första gången det blir äkta skräck på en svensk testerscen.
Nu lite dåliga mobilbilder från morgonens pressfrukost.

Kommentarer

Tack för tips. Jag och blodtörstiga Jasanja ska besöka Blodvemberfesten. Vampyrwannabe som hon är tyckte hon det såg väldigt intressant ut.