Sedan länge redo för 2017

2017 – jag har levt i dig redan under två månader. Det är så dags. Jag bara väntar nu. Väntar och vilar.

2016 – det är många som kallar dig ett hemskt år. Och det var ju onekligen en rad händelser som kändes allt annat än fredsbringande. Men på många sätt var du också helt fantastisk. Du fick hela västvärlden att skaka i grundvalarna. Och utan dig skulle vi aldrig få det 2017 vi faktiskt behöver.

Jag bär ingen illusion om att 2017 kommer att handla om mys. Men jag är helt övertygad om att vi kommer att få se kampen trappas upp och vända. Det kommer att gå fort. Det kommer att bli fult. Men det kommer att vara det vackra som överlever i andra ändan. För alla vi som tror på kärlek före hat och rädsla, vi kommer förstå att det är något vi kommer behöva stå upp för. Vi har öppnat våra ögon och nu kan ingenting vinna över oss.

Jag ställer upp! Jag planerar att komma till 2017 som den bästa person jag kan vara. Min intention är att i varje ögonblick minnas vem jag är och vad jag står för. Att tro på min egen kraft och styrka och att använda den för att stå fast i min övertygelse om att det är med kärlek och ljus vi utvecklar världen till det paradis vi drömmer om.

Vi kan, om vi vill, välja det nu. I detta ögonblick. Att förändra världen.

Jag vet att det fungerar för jag har gjort det för mig själv. Genom att välja kärlek före rädsla. Inte gå i försvar utan komma ihåg att en attack aldrig kan vara på riktigt. Minnas att det endast är jag som gör attacken till verklig genom mitt försvar. Och att istället för att gå i försvar endast stå fast vid min övertygelse.

Jag ska visa mig i världen som mitt bästa jag. Erkänna den styrka jag besitter och inte göra mig mindre än vad jag är. Jag ska våga det. Och jag ska våga säga ifrån när du glömmer. Jag ber dig göra det samma med mig.

Du kan räkna med mig nästa år. Om du behöver min närvaro eller min hjälp. För jag städar runt mitt eget bo så att det finns utrymme för dig. Jag kommer även att räkna med dig, och lovar att ta emot din hjälp när du erbjuder den.

Under 2017 ska jag vara extra noggrann med att glömma allt onödigt jag ”lärt mig” och istället komma ihåg de här fritt tolkade och översatta fyra överenskommelserna ur The four agreements, av Don Miguel Ruiz:

Att vara sann vid mitt ord. Inte sprida lögner eller annan dynga. De misstag jag gjort under 2016 har i de allra flesta fall varit kopplade till att jag alltför lättsinnigt vidarebefodrat det andra sagt. I synnerhet blir det dåligt när det är något som gjort mig upprörd eller irriterad.

Att inte ta saker personligt. Jag ska komma ihåg att varje individ är sig själv närmast, och allt varje människa gör, gör de för sig själva. Att ta något en annan människa gör eller säger personligt är att göra antaganden om att man vet vad som pågår i den personens liv.

Att inte göra antaganden. Antaganden är sämst. De leder till missförstånd och olycka. Istället för att ställa frågor och undra hur det egentligen står till, vilket jag inte vågar för att jag är rädd för att verka dum, så gör jag antaganden om att den andre tänkt på ett visst sätt. I kombination med att sedan ta det jag antagit att den andre menat personligt så är hela cirkusen igång. Vi ser alla världen på olika sätt, tänker olika, dömer olika. Det ska jag fokusera på att minnas under 2017.

Att alltid göra mitt bästa. Och varken mer eller mindre. Gör jag mer än mitt bästa så kommer jag att vilja ha cred för det. Och när du inte ger mig det kommer jag att bli sur för det. Gör jag mindre än mitt bästa kommer jag att ge mig själv skuldkänslor, jag borde ha kunnat göra bättre. Jag ska göra mitt bästa. Jag ska leverera det jag lovar. Jag ska vara en så bra vän jag kan. På mitt sätt. Jag ska inte försöka vara den vän som jag tror att du behöver. Utan vara den bästa vän, kollega och människa jag kan vara.

Sen kommer ju frågan om hur jag ska organisera mig. Och leva ut mina drömmar. Det finns ju vissa som återkommer, som livslånga drömmar. Tyvärr har de inte så mycket med achievments att göra. Det hade varit coolt att ha en sorts dröm om att förändra världen, driva eget företag eller skapa något nytt. Men det enda som kommer upp är att jag vill vara en jättebra människa, sprida glädje och kärlek. Och ett hus, resor och vänner.

Under 2017 ska jag försöka ta tag i mina blockeringar runt mina drömmar på allvar. Det som är tydligt är att det handlar om värde. Hur jag värdesätter mig själv och min tillvaro. Att jag behöver jobba med att faktiskt se att jag är värd att inte bara vara så bra jag kan vara, utan att faktiskt också njuta så mycket jag kan av min tillvaro.

Jag önskar mig resor både för mig själv, med jobbet, vänner och med familj. Jag fortsätter också att önska ett hus för mig och min familj.

 

Så jag gör så att jag delar med mig av mina ”omöjliga” drömmar här. Då kanske det visar sig inte vara så himla omöjligt längre? Jag menar folk gör ju det här hela tiden… Varför skulle inte jag kunna?

  • Ja, jag önskar ett liv i ett varmt land. Exakt var är lite fluffigt än. Och under de resor jag gjort har jag rekat terräng. Men är ännu inte helt klar över precis var jag vill bo, så hej! jag är öppen för förslag.
  • Ja, jag vill bo i ett hus. Om jag ska bo i Sverige, så vill jag bo i ett vackert hus och ha en trädgård. Centralt i Stockholms län, inte i tjotahejti. Ska jag flytta längre ut så får det som sagt snarare bli till ett varmt land.
  • Ja, jag vill ha dig i mitt liv. För har du tagit dig igenom allt det här så är vi värdiga varandra, och jag gissar att vi delar samma drömmar.

Kommentarer