Sena nätter med redesign

Och medan Andreas och Ylva lär känna sin lilla Nadja… Så ägnar jag ytterligare en lååång och sen kväll med laptopen i knät. Idag har det hänt mycket utseendemässigt här. Så här såg det ut innan jag började:

Nu ser det ut så här:

Jag har lagt in nya typsnitt. Testar just nu Rock Salt för rubriker H1, H2 och H3:

Samt Open Sans för brödtext och mindre rubriker, listor, med mera:

Vi får se om det fungerar. Det var i alla fall roligt att installera, det känns alltid bra att lyckas med något jag aldrig gjort förut. Även om det är så enkelt som att ladda ner en plugin för typsnitt, aktivera och ställa in till vad man vill ha vilka typsnitt. Men, av erfarenhet vet jag ju också att det inte alltid är lika enkelt som det verkar till en början. Pluginnen som jag valde heter WP Google Fonts. Verkar ju fungera smidigt och bra och det finns över 90 designade typsnitt att välja på.

Nytt är också bakgrunden och att jag gjort behållaren för innehållet lite smalare så att det skärmas av. Att det blev just skog var en händelse för det råkade bli en skogsbild jag laddade upp för att testa, får se om jag behåller den eller hittar på något annat.

Annat litet grejs jag hållt på med är att fixa till sidfoten under varje inlägg. Är inte riktigt nöjd där än, men när klockan är halv tre ska det nog få vänta.

Medan jag håller på funderar jag mest på om jag är helt galen eller tvärtom. Det är verkligen kul! Och det känns lite som att bygga bo. Men imorgon ska jag nog ta en paus i fixandet och lovar att berätta en sak om mina barn. Eller skryta lite rättare sagt.

Kommentarer