Sjuk blir frisk och lite om vad som händer

I tider av sjuka familjemedlemmar lever vi. I morgon är det däremot färdigt, hoppas vi. Scharlakansfeber som jag trodde var en utdöd sjukdom har infekterat vår lilla son, men tillsammans med antibiotika har han kämpat mot bakterierna, en lyckosam kamp, och han får återse sina vänner imorgon på Tornadon.

Lilla L som dyrkar sin storebror över allt annat på jorden ville – och fick – vaka över honom tillsammans med mamman och pappan. En vecka fylld av filmtittande, TV-spelande, bordspelspelande, sagoboksläsande, lekande och… bråk!!!

Sommartidsomställningen är svår och första dagen på praktiken kommer att börja med trötthet. Hur jag ska lyckas få upp de små förstår jag inte. Först runt 22.30 gav de upp efter att mamman lagt sig brevid och praktiskt taget tvingat ner deras ögonlock med ömsinta små smekningar.

Lilla L ville inte ”ligga och skräpa” längst in medan Stora F tog platsen brevid mamman. Så hon torkade tårarna och somnade när Stora F gav upp och lät henne ta hans plats.

Tidigare beskrivna regler för TV-spelande verkar för övrigt slutligen ha landat. Alla vet vad som gäller och de hysteriska utbrotten har minskat i antal och långvarighet. Det börjar bli uthärdligt och jag tror vi gjorde helt rätt.

Mamman börjar sin fantastiska praktik på riktigt i morgon. Bergmanfestivalen på Dramaten ska kommunicera digitalt och jag ska få sköta om den ruljansen. Mer om detta på Cara Vitae.
Annars börjar det ju bli hög tid att söka sig jobb. Jag har hört att det är strålande tider för det… Men hoppet är det sista som lämnar. Nu vet jag i alla fall vad jag vill göra och jag kommer att få erfarenhet av det på min sista praktik.

Jag måste också uppmärksamma er på detta. Kulturbloggen har publicerat en text om Teaterpiraterna och vill gärna komma på ett rep eller föreställning i sommar.

Kommentarer