Slut på timeout

Har tagit en timeout i mygg- och offlineland. Efter en hel sommar i stan hade jag glömt hur skogen luktade och hur det kändes att ha tid att fascineras av fiskgjusars flyguppvisning och hur jobbigt det är med myggbett.

Finaste vännerna till oss vuxna och barn i familjen Kaos stod ut med oss i tre dagar. Vi bara hängde. Åkte och badade, fiskade, åt kräftor och… (trumvirvel)… hittade KANTARELLER!!! Tyvärr befann sig kameran hemma, annars hade det blivit underbara dekorationer till det här inlägget med knallgula svampar, knallröda solnedgångar, de finaste kräfthattar och lekande barn.

”Sinkadus” är det nya magiska ordet som förväntas lösa konflikter mellan de två sjuåringarna som befann sig på samma plats. När hela registret av pedagogiska idéer om att lyssna och förstå varandra tagit slut gick vi på den enkla linjen: Den som först upptäcker att ”nu är vi på gång igen” ska utropa ”sinkadus”. Då ska båda två gå till varsitt rum tills de upptäckt att det inte var något att bråka om. Det kommer säkert att fungera.

Tre dagar ger mer än man tror. Har i alla fall varit nere i harmoni och känt känslan, det är bra för framtiden. Väl hemma finns ju alltid en massa att ta tag i. Allt från att plocka i diskmaskinen via ringa försäkringsbolaget angående den sönderflisade tvättmaskinen till skaffa sig ett jobb ska göras. Kanske är det bättre med mygg?

Kommentarer