Små funderingar från en liten publisher

Jag upptäcker några dilemman nu när jag börjar lägga ut annonser på prov.

Dilemma nummer ett är att detta inte är en kommersiell site. Jag använder den för att delta i diskussionerna kring internet på ett aktivt sätt. Eftersom det inte är någon kommersiell site och min röst inte är den hetaste i diskussionerna (än) så driver jag inte så mycket trafik. Och ni som har hittat hit har med största sannolikhet inte kommit hit för att köpa grejer. Alltså kommer de annonser jag lägger ut inte att ge mig någon ersättning.

Ändå ligger säljbudskapet i kanten och pockar på din uppmärksamhet. Mitt eget budskap kommer därav att få något mindre av denna uppmärksamhet. Jag har sålt mark där jag egentligen ska ha full kontroll. Då vill jag ha betalt.

Men annonsörerna vill inte betala för att jag besudlar min sida med deras annonser eftersom jag inte genererar någon försäljning.

Jag har ju i alla fall ett hundratal läsare i veckan, varav ungefär hälften är unika. Jämför man detta med ett DM-utskick med samma räckvidd skulle det kunna vara värt 250 kr bara i porto per vecka.

De skulle betala för exakt det de får, en visning av sitt varumärke eller till och med ett visat intresse genom ett klick. Är man av den åsikten att reklam fungerar över huvudtaget så borde man tycka att det är ett bra erbjudande eftersom det också ger möjlighet att få statistik över hur och var ens målgrupp rör sig på nätet.

Varför lägger jag upp annonser då, fast jag vet att det inte ger något?
Jo, för hoppet är det sista som lämnar och jag lär mig något både om det tekniska och det kommunikativa.

Jag väljer annonser som jag tror kan intressera dig som läser min blogg. Ännu skarpare skulle textlänkar vara, men det spar jag tills jag kan annonsera för ett varumärke eller en produkt som jag verkligen vill rekommendera.

Bara för det gör jag det nu. Har du börjat fundera på att göra som jag och annonsera för lärdoms skull eller om du har en site som driver mycket trafik och kan generera försäljning? Varför inte prova på att bli partner med TradeDoubler . Om inte annat så blir jag några kronor, och du en erfarenhet, rikare. Dessutom får man handla själv från annonserna, och det blir ju som en liten rabatt förstås.

Nu såg jag att jag tjänat 10 kronor på en registrering. Jag blev superglad tills jag kom på att det ju är jag själv som registrerat mig på GratisSMS.se.
.

Kommentarer