Smicker som klirrar i kassan

Någon gång i höstas tyckte jag att jag löst problemet med betalning på internet. Åtminstone idémässigt. Men någon direkt konkret lösning som dessutom kändes smidig lyckades jag aldrig skaka fram. Det har däremot herrarna Sunde och Olsson gjort – verkligen. Det är väl ändå ett faktum att de idéerna som ger omgivningen en känsla av ”Va fan, var det så enkelt?” och ”Varför har jag inte kommit på det själv?” som är de riktigt bra idéerna? Med vissa människor är det också så att det inte stannar vid idéer utan det blir också något av det. Som en betatjänst till exempel.

Jag! – JAG? – Lilla jag har fått ett mail från Peter ”Pirate Bay” Sunde där han skriver att han och kompisen Linus Olsson vill att jag ska vara med och testa betaversionen av Flattr. Naturligtvis ska jag göra det. Både för att förjtäna den äran och för att jag tror stenhårt på idén. Det betyder att om du klickar på Flattr-knappen längst upp till höger så talar du om för mig att du gillar min blogg så mycket att du är beredd att betala en liten slant för att jag ska fortsätta blogga. Om du klickar på Flattr-knappen på någon annans blogg måste jag dela på slanten, du bestämmer nämligen själv i förväg hur mycket du vill donera till olika tjänster, bloggar, och annat på nätet, sen delar alla som du gillar på den summan. Briljant!


Ungefär samtidigt – helt utan för för mig känd Buzz dyker ytterligare en social tjänst upp. Som heter – ja just det – Buzz. Den är integrerad med gmail, G reader och ger möjlighet att flöda in andra tjänster som  sedan kan kommenteras i trådar. Jag nöjer mig så för ett tag, jag har en känsla av att den kommer fylla någon form av funktion, men vet inte riktigt hur än.

När jag ändå är i farten passar jag på att säga HURRA! för SVT Play till iPhone.

Kommentarer