Solna kulturskola – jag höjer min hatt och bugar medan tårarna rinner nerför min kind

Lilla L står fyra från höger på en av de små kuberna.
I går kväll smällde det. Den stora dansuppvisningen. Lilla L har under flera veckor pratat om ”föstänningen” och hon har velat att alla ska komma dit. Hon har inte vågat bjuda in själv utan hon har bett mig att prata med alla vi träffat. Alla som känner henne vet att det är ett framsteg utan dess like. Denna lilla människa som inte har vågat prata med någon vuxen utom mamma och pappa på snart ett år vill att alla ska komma och titta när hon dansar.
Jag skrev tidigare om den lilla smygpremiären för några veckor sedan. Om jag inte minns fel så nämnde jag då att L var med, att det var stort. Hon dansade inte, men hon var med. I går kväll glänste hon på scen. Hon gjorde precis som hon skulle och njöt av varje sekund. Lilla gulliga människa, så liten men ändå så stor.
Övriga nummer var av blandad karaktär och framförda av folk i olika åldrar var. Lärarna på Solna Kulturskola har verkligen gjort fina nummer med de små. I några nummer hade de gjort koreografier som dramatiserade sånger framförda av en barnkör. De hade satsat på kläder och lite dekor så hela föreställningen var en upplevelse för publiken.
Det är rörande att se hur de tar hand om de små dansarna, lugnt och tålmodigt men samtidigt med en förväntan på att de ska göra bra ifrån sig. Jag höjer min hatt och bugar medan tårarna rinner nerför min kind.
Tidigare på dagen var det avslutning på musikpatrullen för stora F och hans kompisar på dagis. Musikpatrullen arrangeras också av Solna kulturskola. Ledarna var även där helt fantastiska. På musikpatrullen sjungs det sånger i storkör och ledarna lär ut instrument och musikaliska termer utan att ungarna har en aning om att det är det de lär sig. Allt är bara kul. Med en stor portion humor och massor av energi sjöng de en massa roliga låtar som jag aldrig hört tidigare. Några har jag hört stora F tralla på hemma, han har älskat att gå dit.

Så mycket glädje för så många stora och små – och det här är bara från en av minst tre föreställningar

Jag torkar mina tårar och bönar och ber att Solna Kulturskola i lugn och ro ska få fortsätta med sin fantastiska verksamhet som ger mina och andras barn så mycket glädje och styrka. Jag önskar att de kunde sluta hota med nedläggning år efter år, det har jag väl alltid någonstans tyckt, men nu har jag på allvar förstått vad de betyder för alla dessa små och stora människor.

Kommentarer

Åh, jag som inte ens bevittnade händelsen blir alldeles rörd. Hälsa Lilla L att hon är en fantastiskt modig dansare!
Kram Maria