#SSWC sensommar och viktiga saker

Just nu bär jag på en stark panikkänsla över att det nyss var vår och hoppet om en varm och fin sommar levde men att det sedan sa POFF och den var över.

I know – värmen kan komma tillbaka, men det kan man ju inte hänga upp sig på. Nej, bättre då att försöka mobilisera sig; leta efter viktiga hållpunkter, förhållningssätt, saker att längta till och sträva efter.

Efter lite letande kom jag fram till att mina viktiga saker till och med nästa sommar är utan prioriteringsordning:

1. Åstadkomma bra saker på jobbet som gör att fler bryr sig om natur och miljö.
2. Lära mig mer om trender, beteenden och utveckling inom kommunikation på internet.
3. Gå på seminarier och meetups regelbundet.
4. Åka på solsemester med bara familjen på sportlovet.
5. Bo minst tre veckor i varmt land nästa sommar.
6. Hänga med familjen, mycket. Och göra kul saker ihop.
7. Åka skidor med barnen (kräver också nr 8).
8. Ta hand om mig. Alltså rent måbramässigt.

Det var listan. I söndags, dagen före första jobbardagen efter semestern, satt jag och gjorde den här listan. Och glad är jag för det. Helt plötsligt kunde jag ju då se att det inte var ett alternativ att i n t e åka med på Sweden Social Web Camp. Tre av mina åtta viktiga saker får ju en kanonstart om jag följer med.

Sagt och gjort, jag började jaga biljett. Återigen fick Twitter visa sin styrka och runt lunch på måndagen stod det klart att jag kunde ta över en biljett som Brit Stakston hade över.

Jag blev så glad att jag köpte mig en MacBook Pro. Den kommer i morgon. Så nu är jag så glad att det inte spelar någon roll att det ska regna hela helgen på Tjärö.

Kommentarer

wow vad bra skrivet! Att det ska vara så svårt att komma på att man kan skriva något så här bra. Och vad glada alla blir. Och vad rätt du har. Vilken inspiration jag fick .

This comment was originally posted on MonaWallin

Tack Mona! Jag blir tårögd! Jag blir så otroligt glad av att ha kunna inspirera och få andra att våga och växa. Men jag håller med Niclas/Deeped. Du är också eliten. För du har ett unikt perspektiv, erfarenhet och en djup som inte så många andra har. För att du vågar öppna dig och skriva t ex en sådan här post. Av med hatten för dig!

This comment was originally posted on MonaWallin

Gillar verkligen att du kör en öppen hyllning. Tycker att diskussionen om “det förbannade ryggdunkandet” har dödat kärleken lite på webben.
Om man nu pratar om informella regler så verkar det just nu som att man bara _får_ kritisera och basha varandra. Det är inte min kaka. Befogad kritik = ok. Slentrian bashning = minst lika illa som Dagens Medias kommentarsfält.

This comment was originally posted on MonaWallin

Tack Mona! Och ska vi prata de bästa ska du veta att du tillhör dem – inte bara yrkesmässigt. Finns få som är så bra att bolla tankar med, oavsett vad dessa tankar må gälla.

This comment was originally posted on MonaWallin

+1 på paniken (men också på resten, inklusive listan med vissa detaljjusteringar…)
– 1 på ”att det inte spelar någon roll att det ska regna hela helgen på Tjärö” (padda till trots….men grattis till pro:n – härligt impulsköp!)

Framförallt grymt glad att du hakar på! Men det vet du ju redan 🙂 Glöm bara inte att vi har ett tkonto att ta hand om nu också… 😉