Ställningen efter första ronden 1-0,5

Regeln om TV-spel fungerade sådär. Så länge det var torsdag gick det ju bra. Det gick att hålla en halvtimme. Men när fredagen kom och alla var samlade hemma så var vi tillbaka på ruta noll. Vänta med att spela till söndag var alldeles otänkbart. Stora F tar till det där tricket ni vet när man håller för öronen och skriker ”LALALALALA” för att slippa höra.
Vi var dock ståndaktiga föräldrar och stod på oss och lösningen hette Barnkanalen… Mamma-Pappa vs F, Rond 1: 1-0,5

Idag har vi första helt lediga dagen på länge. Inget inbokat förutom Melodifestivaltittande hos grannar. Då kan man ju tycka att det vore fint att passa på att umgås allihop. Spela spel och prata igenom saker och så. Men – stora F sprang ner till grannkillen, lilla L pillar med lite ditt och lite datt, J jobbar med musiken till teatern, rensar akvarium och jag – jag letar efter teatersajter, bloggar och kollar vad folk haft för sig på Facebook.

Som vanligt kan jag inte avgöra om detta är bra eller dåligt, men det känns otroligt skönt att kunna vara hemma och alla pillar med sitt.

Kommentarer

Det ÄR bra! Att göra det man vill men ändå finnas nära varandra är bra. Frihet och närhet. Att forcera fram ”gemenskap” är inte lyckat. Tänk på att barnen vill ha trygghet att veta var ni vuxna är men ändå kunna vara självständiga.
Du gör rätt. Du får också koppla av. Njut och slappna av!

KRAAAM

PS Har jag sagt att jag beundrar dig? 🙂 DS