Stockholms kulturfestival – ett måste!

Den 11 augusti startar Stockholms kulturfestival, jag har siktet inställt på den 11:e då jag själv är spelledig och programmet ser ut att vara i princip skräddarsytt för moi och mina familja. Lite stressigt där mellan de två första evenemangen, kanske kräver en prioritering. Det finns mängder med skoj grejer att gå på. Svårt att välja. Kanske passar på att se ”De tre musketörerna” fredagen den 14:e kl 19.

Dessutom vill jag slå ett slag för kulturfestivalen som ett gott exempel på hur kulturorganisationer kan använda sig av webben för att marknadsföra sig. Följ dem på bloggen, Twitter, Facebook, My Space eller via nyhetsbrev. Dessutom tycker jag att sajten, utan att ha granskat den kritiskt är bra och det är lätt att hitta information.

kl 12-13 smakprov ur Stadsteaterns höstrepertoar på Brunkebergstorg:
”Smaka på Stadsteaterns höstrepertoar! Pia Johansson serverar godbitarna ur kommande föreställningar. Ingvar Hirdwall är den bittre änkemannen Jarl som bryr sig mer om gråsparvar än sina döttrar, Katarina Ewerlöf en frihetslängtande hemmafru i 50-talets Blekinge. Dan Ekborg och Fares Fares gestaltar dryckesbröderna Puntila och Matti”.

Glassteater (Sagan om den lilla farbrorn) kl 13 på Kafé Klara:

”Det var en gång en mycket ensam liten människa. Ingen brydde sig om henne fast hon var snäll. Människan längtade så efter en vän. I hennes fantasi fick tingen omkring henne liv och plötsligt stod en ensam liten farbror framför henne. Och en hund. Och en flicka! Marionetteatern gestaltar Barbro Lindgrens barnboksklassiker i en egen och fantasifull tappning. För barn från 4 år”.

Jag är din flickvän nu kl 19.00 på Stockholms Stadsteater.
“Skit också, jag är helt jävla normal! Fattar ni hur det känns? Va? Va?” sammanfattar festivalens finlandsvenska gästspel som inviger Stadsteaterns nya scen C/o. Föreställningen bygger på texter ur Nina Hemmingsson och Liv Strömqusts serier som möter nykomponerad musik och dikter av Kristina Lugn och Sonja Åkeson

Och den 15/8 måste vi förstås gå på balettshopen som operan anordnar.

Kommentarer

Ja men visst lät det bra. Naturligtvis kom det en massa saker emellan så det blev bara en promenad igenom festivalmyllret. Det uppskattades dock mycket.