Stor lycka över små fiskar

I morse vaknade vi utan att ha en aning om vad vi skulle ta oss för. Pigga och fräscha kände vi ändå för att ta oss för någonting och detta någonting resulterade i en tripp till Norrtälje, närmare bestämt till Åsa, Lars, Alvin och Lyra på landet.

Hos Åsa och Lars på landet
Hos Åsa och Lars på landet

Vi fick blåbärspaj med vaniljsås. Vi pratade om att gifta sig, smekmånad, barnbilder på internet och annat intressant. Vi kom fram till att det är så stort brus nu för  tiden så visst, det kanske inte är kul Om man råkar mata någon pedofil med bilder på sina egna barn, men risken är rätt liten. Och skulle någon försöka så…

Försök bara!
Försök bara!

Höjdpunkten var nog ändå (förutom den juvliga middagen bestående av grillad kyckling med riktigt mumsiga tillbehör) fiskelyckan. Lilla L var den första att få en aborre på kroken. Den var liten. Alldeles för liten. Men den hade oturen att svälja hela kroken så den liksom dog när vi skulle lirka av den. Jag blundade när Åsa förbarmade sig över deras lidande.

Det nappar
Det nappar

Det var också Åsa som klarade att sätta på masken. Om hennes fina bröllopsnaglar var en tillgång eller raka motsatsen vet vi inte.

Inte för fin för fiske
Inte för fin för fiske

I Stora Fs ögon blev Åsa en stor hjälte. Det var knappt att hon förlorade något av sin status trots att hon kastade i den lilla fisken som han drog upp alldeles själv.

Stolt fiskare
Stolt fiskare

Två glada och trötta barn somnade sen i bilen på väg hem.

Kommentarer