Symboler och missförstånd

De senaste dagarna har jag gått och funderat på symbolers betydelse. Eller snarare hur allvarligt det egentligen är att inte ha riktig koll på symboler. Skälet till att jag funderar på det är att jag gjort bort mig rejält för ett tag sedan och kan inte riktigt släppa det. Jag kallade en stjärna som jag trodde var Davidsstjärnan för svastika. Det är ju allvarligt förstås. Nu var det inget allvarligt tillfälle och jag förklarade som tur var också vad jag menade med det så det blev inga missförstånd men tänk om.

När jag var liten minns jag att när jag hade missförstått något och inte ville erkänna det sa jag att ”i min värld så är det så”. Så tänker jag nog fortfarande.
Nu ska jag lära mig att kommunicera med yttre världen och då kan inte jag ha en egen värld, jag måste leva i samma värld som alla andra. Åtminstone måste jag ha koll på saker och tings verkliga betydelse, och namn. Jag kan ju inte ens namnen på olika skor eller klädesplagg, knappt färger.

Det jag undrar nu är om jag är helt ensam om detta problem eller om det finns fler (i detta avlånga land) som har något liknande att brottas med. Som kommunikatör kan det ju kanske på ett sätt vara en fördel, tänker jag, att inte ha koll. Jag tänker att om andra inte har koll heller så kan ju jag vara den som ser hur saker och ting kan missförstås av de som inte vet vad allt betyder.

Vad tror du?

Kommentarer

Kanske kan vara bra att hålla koll på svastikor och davidsstjärnor… men i övrigt är det väl en fördel att inte veta allt men däremot våga fråga. Om man undrar över något kan man ju som bekant vara säker på att någon annan också undrar och drar en lättnadens suck när någon annan faktiskt vågar fråga 🙂

Jag är nog inte alls bra i detta, jag är nog sämre än du. Jag befinner mig mestadels i en bubbla av fantasier och drömmar så mitt enda råd till dig är att det gör ingenting om man har det så ibland(eller ofta). Kommunikation kan ju vara skrivandet också t ex. Låt oss stanna i våra bubblor om vi är lyckliga där. P.S. Jag försöker också låtsas för mig själv att jag borde bli annorlunda på många grejer, men misslyckas alltid! 😉