Tack för det orangea kuvertet

Årsbesked Pensionsmyndigheten

Det ger ju verkligen hopp om framtiden. Oj vad jag ser fram emot att bli pensionär. Och hjälp vad jag är ironisk.

Den däringa tjänstepensionen som olika arbetsgivare pytsat in ska visst bidra med någon extra tusenlapp, och så har vi ju de där 200 kronorna i månaden som jag spar in på egen hand. Kanske kommer jag upp i en månadsinkomst om 22 000-23 000 kronor före skatt om jag sköter mig väl, spar lite mer privat, och jobbar tills jag är 70 år (undrar om Mashable finns då).

Reptilhjärnan får panik och fingrarna styr mig in på banken för att öka på månadssparandet, men jag hejdar mig:

Varför ska jag egentligen hålla på och lägga undan pengar till en framtid där jag ändå, hur duktigt jag än sparat, kommer få vända på varenda krona?

Är det inte så, att det är bättre att blunda och köra nu när jag är (någorlunda) ung? Passa på att göra de roliga sakerna som är kostsamma medan jag har råd? Det är ju inte ens säkert att jag lever när jag är 70 år.

 

 

Kommentarer