Tänk om vi just den här gången kan göra en skillnad.

Hur går det för Tania och hennes familj? Det undrar jag med. Facebookupproret som startades av Anders Finström och som jag hjälpte till att sprida har nått en bra bit över tusen medlemmar och det finns andra upprop med liknande fall som också samlar många namn. Hur migrationsöverdomstolen beslutar i ärendet är fortfarande oklart.
Att migrationsverket är ute och cyklar i många fall tror jag de allra flesta är beredda att skriva under på. För att kunna göra något åt det krävs ett visst engagemang som inte lika många har.

Fallet Rana, Tania och Kimia är bara ett i mängden. Frågan om hur vår flyktingpolitik ser ut måste lyftas upp och det är dags att ta beslut som gör det lättare för migrationsverket att fatta riktiga beslut. Ett exempel på organisationer som försöker lyfta frågan det är Högsby Internationella Förening.
De ”
vill skapa ett nationellt upprop för en förändring av migrationsverkets syn på vad som krävs för att få stanna i Sverige, för att få politikerna att vakna och för att föra upp frågan på den allmänna agendan”.

Exakt det behövs. Vi alla bär ansvaret för att människor lever som laglösa i vårt ordnade land. Det måste vara något som inte stämmer när människor hellre gömmer sig och lever utanför systemet än återvänder till det land de kommer ifrån. Det kan inte vara möjligt att de människorna är ute efter att utnyttja det ”generösa svenska systemet”.

Enligt min åsikt är det lite för många småbollar i rullning i frågan. Många tycker att en ändring är på sin plats och det mullrar lite här och var. Jag önskar vi kunde samla alla som håller med under 2009 under samma tak. Dels för att visa hur många vi verkligen är – tillsammans, det borde ha större effekt än några hagelskurar här och där.

Du som håller med – skriv på upproret på http://upprop.nu/0D16. Mitt förslag är att du också skriver några rader om ämnet och sprider det vidare på det sätt som passar dig bäst. Tänk om vi just den här gången kan göra en skillnad.

Jag hoppas det.

Kram,
Mona

Kommentarer

Tack för att Du puffar för uppropet, vi behöver många underskrifter för att göra skillnad.
Lisa Magnell Högsby Internationell Förening