Teater måste få en egen kategori

Kungliga Dramatiska Teatern
Kungliga Dramatiska Teatern

Idag är en bra dag. Kontrakt är på väg på posten och muntligt är det redan klart. Jag har fått i uppdrag att hjälpa Dramaten med att komma igång med sin webbnärvaro.

Egentligen börjar jag på måndag men har ju inte kunnat låta bli att smygstarta lite. Jag har idéer om vad vi skulle kunna göra för press, marknad och ledning så jag vill börja med att matcha dem med verksamhetsmål och kommunikationsmål och sedan presentera dem för ledningen. Dessutom vill jag inrätta en bejakande sociala medier-policy och bidra med riktlinjer så att alla anställda kan känna sig trygga och veta hur deras närvaro påverkar organisationen i olika riktningar.

Något som jag länge konstaterat och nu ytterligare fått bekräftat är att teaterbranschen är lite bortglömd i webbtjänster. Ett bevis på det är Facebooks grupper och fanpages. När man ska sätta upp dessa ombes man välja en kategori för sin organisation. Alltså vilken sorts företag/organisation man ska skapa gruppen/sidan för. Det finns ett fyrtiotal olika branscher att välja mellan varav den närmaste teater man kommer är kategorin ”actor” eller ”visual arts”.

Jag hoppas det blir ändring på det nu när jag skrev på Facebooks egen vägg att de borde fixa det. Men vi får väl se. Ett antal personer postar idéer där varje timme och ingen har fått svar. Hm, så ska inte en fanpage skötas.

Kommentarer

När du sedan har jobbat en vecka kommer du säkert våga gå närmare när du ska ta en bild av huset. Det syns lite dåligt bakom träden… 😉