Teater, retorik och frukost

Min klasskompis Missl8 har kändisspanat idag på sin praktik på Mahir. Jag tänkte kontra, men det blir lite konstigt när man jobbar i ett hus som Dramaten.

Det brinner i knutarna nu inför festivalen. Fler presskonferenser är på gång, programmet måste helt enkelt vara klart i morgon. Interna processer fördröjer beslut. Känslostormar och oliktänkande diskuteras. Drivkrafter som värnar om olika värden mäts mot varandra. Det är spännande och komplicerat.

Min roll är att lägga upp och redigera information på hemsidan. Jag ska också blogga dagligen (vilket jag inte riktigt hinner med), se till att andra bloggar på vår blogg (försöker, men får inte tillbaka så mycket), twittra (hinner jag med men känner mig som en kalv på hal is) och söka kontakt med andra bloggare (på gång).

Det här med Twitter får ju naturligtvis en helt annan innebörd när avsändaren inte är jag, utan Bergmanfestivalen. Och Dramaten på ett hörn. Vad säger en festival? Vad vill festivalen prata om? Jag prövar mig fram och önskar att jag hade någon att diskutera det med, den där strategin som är så viktig får jag prova mig fram till… Teoretiskt sett vet jag ju hur det ska vara; öppna upp för diskussion, var personlig men med tydlig avsändare, lyssna…

Min tanke är i alla fall att försöka visa att The Ingmar Bergman International Theatre Festival är en högkvalitativ och unik teaterfestival med något inslag för alla. För så är det faktiskt. Den som tar sig tid att sätta sig in i programmet kommer garanterat att hitta något som låter intressant. Förutsatt att man gillar film, musik, teater, dans, teater, retorik, party och/eller frukost förstås.

Kommentarer