Teaterpiraternas hemsida ombyggd från scratch – nöjd och frustrerad är jag


Så småningom artar det sig. Teaterpiraterna.net är nu ombyggd, från scratch, med Dreamweaver. Mina kompisar i skolan tittar lite snett på mig när jag säger att jag har gjort den i Dreamweaver, men jag har mina argument.

Mallen från One.com som jag använde innan gav inga möjligheter till utveckling. Det gick inte att ändra i koden alls. Jag övervägde WordPress eftersom det är ett i princip fullvärdigt verktyg som är lättarbetat och lätt att uppdatera. Jag kände dock behov av att ta allt från grunden själv – för att öka min förståelse för CSS och Div-taggar, HTML, Javascript mm. Dessutom fattar jag nu hur en ftp-server funkar, vilket har känts lite luddigt innan. Problemet med att det bara blir jag som kan uppdatera finns ändå, så det spelar ingen roll. Dessutom ligger ju filerna på one.coms webbhotell så skulle man vilja bya administratör är det inte alltför krångligt.

Efter ca en veckas slit känner jag mig ganska nöjd. Jag la in Google connect friends och forum för att öka möjligheterna till inlänkning och ge ett mervärde på sidan. Jag funderar dock på om det kan verka förvirrande för en del av användarna. Några av Teaterpiraternas medlemmar är pensionärer och inte så hemma på internet.

Det saknas sökfunktion villket jag ska kolla upp hur man löser på bästa sätt. Jag vet att Google har en widget för det (nämn något Google inte har en funktion för), men jag har Google connect, Google Calendar inlagt så jag börjar bli orlig för att det ska se ut som en Googlesida mer än Teaterpiraternas hemsida. Så jag ska undersöka olika möjligheter. (Kom gärna med tips)

Det stora problemet har varit att få menyn som är en sprywidget att fungera i andra webbläsare än Internet Explorer. Jag fattar inte vad som är problemet! Verkligen inte. Och nu har jag suttit uppe två nätter och försökt hitta felet men har gett upp tillfälligt. HJÄLP!

Kommentarer