Terminsstart med juridik och projektarbete.

Tillbaka i skolan. Terminen rivstartade med föreläsning i avtalsrätt. Mikael Svelch från SINF drog igenom allt man ska tänka på när man tecknar avtal. Vilka lagar och praxis som gäller, förfarande, fördelar och nackdelar med standardavtal, begrepp osv.

Michael Strauss (Egenskaparna) körde vidare på själva förhandlandet, som vanligt när vi har Strauss fick vi på ett skojfriskt sätt diskutera och pröva på att förhandla och försöka enas.

Susan Bergquist, med två hjärnhalvor – jobbar ibland med juridik, ibland med textil – drog igenom juridiken som knyter ihop paketet. Vi gick igenom konsumentköplagen, marknadsföringslagen, personuppgiftslagen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen.

Min spontana känsla runt allt detta är att det är väldigt viktigt att ha koll på sin juridik. Till att börja med kommer jag nöja mig med att ha en känsla för i vilka lägen jag ska tänka ”kolla vad som står i lagen”. Eftersom Jante bor i min ryggrad så kommer jag att försöka jobba med juridikbitarna utifrån frågeställningen ”vad får jag göra?” istället för ”vilka lagliga hinder finns det”.

Summa summarum – det har varit intressant – och skoj att komma tillbaka till skolan. Jättekul att träffa alla klasskompisar. Det verkar som att alla har haft bra LIA-perioder. Några har redan fått jobb. Två i klassen jobbar heltid, någon vickar och några har fått extrajobb. Det känns riktigt bra och hoppfullt.

Terminen kommer att innehålla individuellt projektarbete, tenta och LIA förumtom föreläsningar i Kommunikation, Produktion nya medier och Projektledning. Nu börjar jag faktiskt på allvar känna att jag är redo för att ta steget ut i min nya bransch och LÄNGTAR efter att börja jobba.

Kommentarer