Texter som förbättrar världen

De senaste veckorna har flera riktigt bra och gripande texter som förbättrat världen (åtminstone för mig) snurrat runt.

Nanna Johanssons ”Förr i tiden” är en underbar resa tillbaka i tiden och vem önskar inte igen den tacksamhet Nanna tillskriver både barnfödande kvinnor och tiggare. Det är då självaste fasen vad gnälligt och kinkigt det är idag. Läs! Den är ett måste.

Och så har vi Daniel Wångstens krönika i Hallandsposten, redan den 18 februari visade det sig när jag hittade hans blogg via den Facebooktråd där jag först hittade texten i form av en bild. Tack för att du satte ord på de tankar som snurrar i mitt huvud.

#livet
#livet

Och så har vi förstås de jag redan nämnt; Jonas Hassen Khemeris brev till Beatrice Ask och Vian Tahirs ”jo, du måste faktiskt flytta på dig”.

Idag vill jag lägga till min egen vän Jennifer Barks måsteläsning för alla som är fascinerade av ny teknik och vart den kan ta oss, men som faktiskt också är kloka nog att inte bara springa med i hejarklacken.

Så sätt igång och läs. Om alla kunde förstod vad som ligger bakom de här texterna skulle världen vara en bättre plats att leva på. Undrar vad vi skulle skriva om då. Hoppas jag får veta.

Kommentarer